Brijanje pazuha – DA ILI NE?

Danas ćemo pokušati da odgovorimo na pitanje koje već dugo vremena muči mušku populaciju, a to je – da li muškarci treba da briju pazuh ili ne?

Dlake su oduvek bile glavna razlika između žena i nas muškaraca, ali danas to je počelo da se menja. Muškarci sve više prihvataju moderne trendove i počinju da birju svoje pazuhe. Iako je ovo pre nekoliko decenija bilo nezamislivo, danas je to normalna stvar.

Od 4.044 mušaraca koji su ispitani u vezi ove teme, 68 % reklo je da brije svoj pazuh. Dakle, da li muškarci treba da briju svoj pazuh???

Predstavićemo vam neke od ogovora ljudi koji su bili ZA i PROTIV brijanja, a evo šta su ispitanici rekli...

ZA:
“Smatram da je to deo higijene i da nema veze sa muškošću. Svaki muškarac bi trebao da se brije ispod pazuha.”
“ Mnogo mi je lakše kad mi je pazuh obrijan. Ovako se manje znojim, a  lakše mi je da vodim računa o higijeni.”
“ Šta vam je bre ljudi, naravno da treba! Sa dlakama smrdi, a bez dlaka ne. Jednostavno.”
PROTIV:
“Smatram da brijanje pazuha nije neophodno i da nema uticaj na higijenu. Ako se redovno kupate, vaš pazuh će mirisati, a to što su dlake tu nije bitno.”
“Prvo pazuh, pa grudi, pa noge, a posle ćemo da piškimo sedeći.”
“Ma kakvo brijanje, gluposti. Priroda nas je takve napravila, što znači da je to normalno.”
Iako je možda više muškaraca opredeljeno za brijanje, odgovori su skoro pa podeljeni.

Mi ipak smatramo da je brijanje ispod pazuha stvar ličnog izbora. Baš kao što odlučite da li ćete da puštate bradu, ili kosu, ista stvar je i sa dlakama ispod pazuha. Dlake vas neće učiniti prljavijim ni muževnijim, a gladak pazuh vas neće učiniti čistijim. Redovna higijena je potrebna u oba slučaja.

Ne dozvolite da vas predrasude slome, ako volite dlake sa ponosom ih nosite, a ako vam je prijatnije da budete “glatki” onda uzmite brijač u ruke.

Šta vi mislite, da li muškarci treba da briju pazuh?

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group