Istraživanja pokazala: Žene se više lože na muškarce sa bradom

Možda je ovo razlog zbog kojeg sve više muškarca pušta bradu...

Brade su oduvek bile simbol muškosti i snage i odvajale su muškarce od žena. Međutim, brade danas dobijaju i još jednu karakteristiku i polako postaju modni detalj koji čini da muškarci izgledaju privlačnije i seksipilnije.

Najnovije istraživanje u Finskoj imalo je za cilj da utvrdi da li su bradati muškarci privlačniji i da li žene više vole muškrace glatkog ili bradatog lica. Ispitano je oko 8500 žena i na osnovu njihovih odgovora, naučnici su došli do sledećih zaključaka:

70% ispitanih žena je reklo da obožava muškarce sa bradom jer oni zahvaljujući bradi izgledaju snažnije, muževnije i privlačnije. Takođe, žene su rekle da muškarci koji imaju bradu više vremena provode u kupatilu, više brinu o svom izgledu i više pažnje posvećuju higijeni što ih čini još savršenijim.

Međutim, pripadnice lepšeg pola su rekle da nije svaka brda privlačna i da ih privlače samo mušakrci koji održavaju svoju bradu. Muškarci koji su neuredni i koji imaju zapuštenu bradu bez oblika nikako ne zapadaju ženama za oči i one kažu da muškarci koji ne znaju da svoju bradu održavaju ne trebaju ni da je imaju.

Istraživanja su pokazal da brada ima i psihološki uticaj na žene i da im podsvesno govori da je muškarac plodan, snažan, da je alfa mužijak i da će žena sa njim biti zaštićena i da će moći da napravi porodicu, što je još jedan razlog zbog kojeg se žene bacaju u naručija bradatih muškarčina.

Dakle, ako do sada niste imali mnogo sreće u ljubavi i ljubavnim vezama, onda pustite bradu i možda to bude rešenje vaših problema.

Foto:© AFP/EAST NEWS  

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group