Kako da sprečite crvenilo posle brijanja

Iako brijanje čini da naša koža bude glatka i mekana, često se dešava da dobijemo bolnu i crvenu iritaciju...

Razlog ove iritacije jeste grebanje brijača po koži koje čupa dlake i grebe površinski sloj kože. Zbog toga morate koristiti oštre brijače, jer će oni tupi i korišćeni dovesti do toga da vaša koža bude više iziritirana.

Ako želite da otkrijete tajne savršenog brijanja, onda kliknite na ovaj LINK i pogledajte korake koje morate preduzeti kako biste izbegli stvaranje iritacije.

Međutim, ako do iritacije dođe, postoji jedan odličan trik koji će vam umiriti kožu i koji će ukloniti crvenilo. Odgovor leži u prirodnom medu. Nakon brijanja, na lice nanesite tanak sloj prirodnog meda i ostavite da bude na koži 10 minuta.

Med će smiriti lice i nahraniti ga, a takođe ima i antiseptičko dejstvo koje će eliminisati sve toksine i bakterije. Kada prođe 10 minuta, lice isperite hladnom vodom, a zatim nanesite umirujuću kremu i crvenilo i iritacija će nestati, a vama će biti mnogo lakše.

Foto:The Manual

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group