Saveti za sedu kosu

Seda kosa je sudbina svih muškaraca, ali to ne znači da je to loša stvar...

Vremenom, kako muškarac stari, njegova kosa postaje bela tj. seda. Iako se veliki broj muškaraca plaši ove promene, nema razloga za to. Seda kosa je dokaz vaše muškosti i pokazatalj vaše zrelosti i to je nešto čega se ne treba stideti. Takođe, seda kosa u poslednje vreme postaje sve više privlačnija, pa ćete videti da muškarci s ponosom nose svoje bele šiške.

I damama se sviđaju bele dlake. Istraživanja su pokazala da muškarac sa sedom kosom ostavlja uspeh uspešnog, ozbiljnog i zrelog muškarca, a to je baš ono što privlači pripadnice lepšeg pola.

Ako želite da osedite sa stilom i da i sa belim dlakama izgledate kao “šmeker” onda pročitajte ove savete:

1. Slobodno pustite kosu

Naravno, ne kažemo vam da pustite kosu do ramena i da kao nordijski viking šetate gradom, ali ako imate sedu kosu, duže varijacije frizura će vam mnogo bolje stajati. Veliki broj muškaraca svoju sedu kosu šiša na kratko, jer tako misle da će umanjti izgled bele kose i da će tako izgledati lepše, ali to nije uvek slučaj. U većini slučajeva, muškarac izgleda sa malo dužom sedom kosom, jer se onda tekstura kose bolje primećuje. Ne morate preterivati sa dužinom, ali ostavite par centimetara kose i pratite primer Džordž Klunija i drugih sedih frajera.

2. Farbanje

Ako ipak ne volite bele nijanse na vašoj glavi, onda se okrenite farbanju. Ako žene mogu da “dorađuju” svaki deo telo, možemo i mi kosu s vremena na vreme. Međutim, i ovde se mogu javiti mnogobrojni problemi. Od lošeg izbora za farbu, do pogrešne boje. Potrudite se da izaberete boju koja će biti približna vašoj prirodnoj boji.

3. Izaberite frizuru

Posavetujte se sa vašim frizerom i pogledajte neke od frizura koje mogu odgovarati sedoj kosi. Uz pomoć dobre frizure, seda kosa će vam samo doprineti da izgledate još bolje i muževnije. To što imate sedu kosu ne znači da ne možete da probate modernije frizure kao što je “undercut”.

4. Brada

Brada može sjajno izgledati u kombinaciji sa sedom kosom,u zavisnoti od vašeg stila i izgleda naravno. Pokušajte da vidite kako će brada izgledati u kombinaciji sa sedom kosom. Nije bitno da li je brada crna ili takođe seda. Veliki broj ljudi složio se da muškarci odlično izgledaju sa bradom, pogotovu ako imaju sedu kosu.

5. Preparati za kosu

Preparati za kosu su vrlo bitan faktor. Potrudite se da uzimate preparate koji vam neće mastiti kosu, a opet omogućiti teksturu kose koja će sve impresionirati. Ako budete koristili gelove koji će vam “umastiti” kosu, onda nećete uspeti da iz svoje sede kose izvučete maksimum.

V.P.

 

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group