Jutjuber Tesla delovima pretvorio klasični VW bus iz šezdesetih u električni model

Za sve ljubitelje potpuno električnih i klasičnih modela, kombinovanje najboljeg iz ova dva sveta predstavlja ostvarenje snova...

Youtube video bloger, Luis Kol, sa kanala FunForLouis, kompletirao je pretvaranje svog retro, klasičnog i pedeset godina starog Volkswagen bus modela u električno vozilo. Najitenresantnije od svega jeste to što je on sve to izveo bez prethodnih iskustava na sličnim projektima.

Upravo ovo može predstavljati pravu inspiraciju za sve ljude koje ovaj video zainteresuje, sve one koji imaju dovoljno resursa, vremena i energije. Kol je kompletirao čitavu konverziju koristeći delove Tesla automobila i kako ističe, nikada nije bio ponosniji na svoje dostignuće.

Narandžasti kombi je bio u fazi raspadanja kada ga je Kol kupio, što je rezultiralo idejom da ga pretvori u potpuno električno vozilo. Kao što na video snimku možemo videti, procedura elektrifikacije ovog klasika nije bila nimalo laka, dok se kombi čak jednom prilikom i zapalio. Kol može biti viđen kako brzo reaguje kako bi ugasio vatru protivpožarnim aparatom, što se pokazalo kao uspešna akcija.

Za sada ostaje nepoznato da li je ovo unikatna konverzija klasika kompanije Volkswage u potpuno električni model sa delovima brenda Tesla i da li na svetu postoji još ovakvih projekata, ali kako deluje za sada, ovo je potpuno unikatan projekat, koji će najverovatnije pokrenuti i ostale profesionalne, a možda i amaterske mehaničare i radionice da pokrenu lične uradi sam restauracije ove vrste.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group