Najbrži kabriolet na svetu

Renomirana američka tjuning kompanija Hennessey Performance, slavi svoju 25.godišnjicu ove godine, u svom čuvenom stilu…

Naravno, postoji više načina za obeležavanje tako bitnog datuma, ali Hennessey kompanija želela je da proslavi svoj bitni trenutak obaranjem novog brzinskog rekorda – Venom GT Spyder postao je najbrži kabriolet sveta.

25.marta, Venom GT Spyder vozio je Brajan Smit, direktor trkačke škole Ford Performance, i dostigao je nenormalnu brzinu od 427 km/h. Ono što je čudno, ta brojka je i dalje manja od maksimalne brzine automobila koja stoji u njegovoj specifikaciji, ali, najvažnije je da je rekord koji je postavio Bugatti Veyron Super Sport Vitesse zvanično oboren.

 

Obaranje rekorda bilo je moguće zahvaljujući moćnom bi-turbo 7.0 litarskom V8 motoru, koji ima oko 1.451 KS i 1.744,93 nm obrtnog momenta. Takođe, tu je i šestostepeni prenos. Hennessey Venom GT Spyder od 0 do 100 stiže za 2.4 sekunde, dok je njegova maksimalna brzina poznata celom svetu.

Sa novim rekordom najbržeg kabrioleta, Hennessey kompanija predstavila je samo tri Venom GT Spyder World Record Edition vozila, ali vam ne možemo dočarati koliko su posebni. Kompanija nije otkrila nikakve detalje, sem cene koja iznosi 1.3 miliona evra, što sasvim dovoljno govori o njima.

Lux Life

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group