Pogledajte šta su Amerikanci radili sa Yugo automobilima

Ameri kažu da je Jugo jedan od najgorih automobila koji se ikada vozio na njihovim prostorima...

Kompanija Zastava je 5 godina transportovala nova Jugo vozila u Ameriku sa namerom da proslavi ovaj mali automobil. Jugo je američkom tržištu predstavljen kao jeftin, ekonomičan gradski automobil koji je bio namenjen radničkoj klasi i siromašnom stanovništvu.

Iako je prodaja bila dosta dobra, Amerikanci nisu bili oduševljeni ovim automobilom i često su govorili da je ovo automobil koji više gurate nego što vozite. Ipak iako je bio na lošem glasu, u Americi je ovo vozilo prodato u 141,651 primeraka.

Naravno, postojali su i oni Amerikanci koji su voleli ovaj automobil i koji im je bio simpatičan. 1997. godine održano je specifično takmičenje gde su vlasnici automobila prikazivali svoja Jugo vozila koja su bila pravi unikati. Ove godine održano je takmičene na kojem su vlasnici Juga morali da predstave najinteresantije i najneobičnije vozilo koje mora da bude funkcionalno i koje mora da ima svrhu.

Tako su ove godine kreirani Jugo automobil u kojima ste mogli da se tuširate, u kojima ste mogli da spremate ručak, a čak je postojao i Jugo koji je bio zamena za klavir.

Najbolje detalje ovog takmičenja možete pogledati u ovom video klipu:

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group