Stručnjak objasnio zbog čega vlasnici Tesla automobila viđaju duhove na grobljima

Vlasnici Tesla vozila postavljaju snimke na TikTok platformi u kojima njihovi senzori za upozoravanje na pešake predstavljaju ljude koje nije moguće videti tokom vožnje kroz groblja...

Ovaj trend je nastao zbog brojnih videa na ovoj društvenoj mreži i na drugim platformama, ali jedan stručnjak veruje da su ova fantomska upozorenja najverovatnije rezultat felerične Tesla tehnologije, a ne dokaz o postojanju života posle smrti.

Na ovim snimcima moguće je videti vozače Tesla automobila tokom prolaska kroz gorblje, tokom kog povremeno u uglu ekrana može biti viđena osoba kako ulazi u vidokrug njihovih senzora. Odatle, kamera koja snima uvek dospeva do mesta na kojima navodno stoje ljudi, ali njih na njima zapravo nema.

Rezultat ovog jezivog fenomena doduše, možda se ne zasniva na mogućnosti Tesla modela da vide izvan okvira naših života, već se oni zapravo susreću sa poteškoćama da opaze bilo šta. Razgovarajući sa medijima, Sem Abuelsamid, eksprert za automatizovanu vožnju, izjavio je da Tesla automobili definitivno ne vide duhove.

„Kompanija Tesla se isključivo oslanja na kamere za obavljanje njenih funkcija vozačkih asistencija. Kamere su pasivni senzori, one hvataju svetlost koja se reflektuje od drugih predmeta nepoznatog porekla, što samo znači da zapravo ne znaju gde se taj predmet nalazi u fizičkom svetu."

On je objasnio da sistemi kamera koriste zaključke kako bi pogodili gde se određeni predmet nalazi i upravo zbog toga se paranormalne figure pojavljuju nakratko na ekranu informativno-zabavnog sistema, jer automobili rade na tome da zaključe koja je najdalja osoba i najbliži spomenik od njih.

I zaista, ovaj isti izazov u proračunavanju razdaljine predstavlja glavni razlog iza drugog spektralnog fenomena koji se odvija, a to je fantomsko kočenje. Od uklanjanja radara i drugih senzora iz ovih automobila, koji im pomažu da dobiju bolju percepciju sveta oko sebe, izveštaji o iznenadnim kočenjima ovih modela na autoputu bez ikakvog razloga potpuno su eksplodirali.

Na nesreću, iako ova sablasna priviđenja u snimcima na društvenim mrežama uglavnom deluju bezopasno, fantomsko kočenje posebno pri velikim brzinama i na otvorenim putevima sa sobom donose ozbiljne posledice. Ovo ne samo što može biti nelagodno i potpuno zbunjujuće iznenadno iskustvo, već takođe može dovesti do sudara i povređivanja.

@nojumper Proof ghosts are real? 👀 #tesla #cemetery #tiktokhalloween #halloweendecor #spooky ♬ original sound - No Jumper Podcast
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Verge (@verge)

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group