Kina limitira deci igranje video igara na tri sata nedeljno

Kina je pojačala svoje restrikcije video igara za maloletnike, ograničavajući uživnje u ovoj vrsti zabave na tri sata nedeljno...

Državni mediji azijskog zmaja javili su početkom nedelje da je Nacionalna novinska i izdavačka administracija Kine donela ovakvu odluku zbog porasti zavisnosti od video igara među kineskim maloletnicima. Sudeći prema izveštaju agencije, onlajn igrice biće ponuđene samo tokom jednog sata korisnicima mlađim od osamnaest godina, između osam i devet uveče, po lokalnom vremenu, svakog petka, subote i nedelje, kao i javnim praznicima.

Dodatno, ova državna administracija urgira za uvođenje striktnih pravila koja zahtevaju od igrača da koriste prava imena radi registracije na gejming servere, dok će sve platforme biti blokirane za korisnike od strane provajdera ukoliko njihovo prijavljivanje ne prođe.

"Ograničeno vreme za igranje kompjuterskih igara namenjeno maloletnicima potpuno je razumljivo i prihvatljivo, jer pojedine igrice mogu uticati na njihov razvoj, nalik sportskim, programerskim ili šahovskim", izjavio je kineski zvaničnik medijskoj kući Xinhua.

Tokom 2019. godine, Kina je predstavila nove mere radi sprečavanja korisnika ispod osamnaeste godine da igraju igrice kasno noću. Tokom jula, stigle su informacije da je kineski gejming gigant Tencent počeo da upotrebljava zvanični softver za registraciju kako bi sprečio decu da igraju između deset uveče i osam ujutru.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group