Nastavak jedne od najboljih RPG igara svih vremena bliži je no ikada

U prilično iznenađujućem potezu prošle godine, kompanija Microsoft objavila je ulazak u pregovore za kupovinu ZeniMax Media brenda, matične kompanije Bethesda Softworks, koju je na kraju izvršila po astronomskoj ceni od 7,5 milijardi dolara…

Ovaj ugovor doneo je gigantu prava na naslove kao što su The Elder Scrolls, Fallout, Wolfenstein, DOOM, i Quake koji će se naći u okviru Xbox porodice. Nedugo nakon ovoga ponovo su se pojavile glasine da će New Vegas 2 predstavljati jedan od mogućih naslova u skorijoj budućnosti. Microsoft je svojom kupovinom dobio i Obsidian Entertainment, studio koji se originalno nalazio iza legendarnog naslova Fallout New Vegas, kreiranog 2010. godine. Sa Obsidian studiom i Fallout licencom u svom posedu, deluje da nastavak jedne od najboljih RPG igara svih vremena predstavlja nešto sasvim moguće nakon svih ovih godina.

Obsidian je trenutno zauzet brojnim projektima, među kojima se nalazi i konstantno razvijana multiplejer igra Grounded. Pored toga, tu je i obećavajući naslov Avowed, koji je do sada sebe istakao kao potencijalno najvećeg rivala The Elder Scrolls serije. Uprkos ovome, deluje da je razvoj Fallout: New Vegas 2 uporedo u toku, ako možemo verovati pojedinim izvorima. Ova informacija došla je putem insajdera industrije, Tajlera Mekvikera i Valve News Network kanala. Mekviker je postao stabilan izvor o svemu što Valve radi tokom dužeg vremena, obelodanjujući postojanje prikvel dela Half-Life igre, godinama pre nego što je Half-Life: Alyx predstavljen.

U snimku postavljenom na njegovom novom kanalu i objavljivanju svojih budućih koraka nakon napuštanja Valve News Network projekta, Mekviker je predstavio i tizere nekoliko projekata za koje smo do tada čuli i koji će kasnije biti daleko detaljnije opisani u budućim videima. Među svim Bethesda i Microsoft naslovima tada su mogle da se pronađu i informacije o nastavku kultne Fallout New Vegas igre.

Ostaje da vidimo šta će se dogoditi u skorijoj budućnosti, ali je važno napomenuti da je ovo prvi put da se posle dužeg vremena čuje bilo šta vezano za nastavak jedne od najboljih Fallout igrica, dok nedavno sklopljeno partnerstvo Bethesda studija i kompanije Microsoft svakako znači da se ovaj projekat konačno može ostvariti.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group