Evo šta se dešava svaki put kada pređete preko ležećeg policajca

Svi znamo da brzi prelazi preko ležećih policajaca nisu dobri, ali šta se tačno dešava sa našim automobilom kada pređemo preko njih?

Naši automobili su kompleksne mašine koje su sastavljene od mnogobrojnih  pokretnih delova koji rade u savršenoj harmoniji. Sistem na koji često zaboravljamo jeste sistem suspenzije koji obuhvata i amortizere. Amortizeri su, najprostije rečeno, opruge koje služe da ublaže udare i ljuljanje automobila i da učine vožnju prijatnijom. Međutm, zbog agresivne vožnje, ali i zbog loših puteva amortizeri često otkazuju pa se moraju menjati.

Ono što mnogi vozači zanemaruju jeste prelazak preko ležećeg policajca. Ležeći policajci su namerno stavljeni kako bi vozač usporio, jer prelazak preko ovih prepreka uništava kola. Međutim, za neke vozače ni to nije dovoljno i oni svesno prelaze preko ovih prepreka velikom brzinom i tako oštećuju svoj automobil i ugrožavaju svoju i tuđu bezbednost.

Da bismo vas naterali da još sporije prelazite preko ležećih policajaca, pripremili smo vam ovaj klip koji će vam pokazati kakvo opterećenje trpe vaši amortizeri i šta se sve dešava kada prelazite kolima preko neravnog terena.

foto: The Workplace Depot

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group