Fun - Video klipovi

VIDEO: Šta se dešava unutar pištolja prilikom pucanja

Pogledajte šta se dešava sa policijskim GLOK pištoljem kada neko povuče oroz...

Najstariji pištolj ikada proizveden je 1288. godine u Kini i bio je smrtonosno oružije koje je moglo da ispali samo jedan metak. Mnogo godina kasnije, Samuel Kolt, patentirao je prvi revolver koji se masovno proizvodio. Bio je to popularni Kolt koji je mogao da smesti u sebe 5 metkova i koji je pucao munjevitom brzinom. Prvi Kolt poizveden je 1836. godine i od tada, era pištolja počinje i čini da pištolj bude oružije broj jedan kod svih onih koji poštuju, ali i kod onih koji krše zakon.

Današnji pištolji su modernizovani, neverovanto precizni, brzi i omogućavaju da ispalite i preko 12 hitaca, što ih čini neverovatno smrtonosnim. Veliki broj muškaraca zna da koristi i poseduje pištolje, ali veoma mali broj ljudi zapravo zna šta se dešava unutar pištolja kada se opali hitac.

Kako bi shvatili kako ovo oružije funkcioniše, pokazaćemo vam video klip koji će vam u detalje pokazati sve delove koji dovode do toga da se metak ispali neverovatnom brzinom i da usmrti sve što se ispred njega nađe.

Povlačenjem oroza, aktivira se udarna igla, koja udara zadnji deo metka, pri čemu dolazi do mini eksplozije baruta. Tako se stvaraju gasovi koji stvaraju potisnu silu i izbacuju metak iz cevi pištolja munjevitom brzinom.

Foto: The Firearm Blog

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group