Istina oslobađa: Džoni Dep pobedio Amber Herd na sudu

Nakon suđenja koje je trajalo čak šest nedelja, porota je posle više od 13 sati većanja donela svoju presudu, koja se gospođici Herd nikako nije dopala…

U slučaju koji je uzdrmao svetsku javnost, koji se može opisati kao prvi svoje vrste u svetu, u kom muškarac uspešno dokazuje da je maltretiran i zlostavljan od strane ženske osobe, koja je na sve moguće načine pokušala da ispadne žrtva partnerskog nasilja, lažirajući povrede, falsifikujući dokumenta, izgovarajući i pišući neistine, Džoni Dep je odneo pobedu koja pokazala da pravda zaista postoji.

Njegova bivša žena, Amber Herd, kao što znate, objavila je članak u Washington Post izdanjima u kome je Džonija Depa nazvala silovateljem, nasilnikom i siledžijom, što ga je koštalo brojnih uloga i angažmana. Na sav glas, govorila je kako ju je tukao i zlostavljao svakome ko je želeo da je čuje, mada je po svemu sudeći takvih bilo malo.

Iznoseći sav prljav veš iz njihove veze, bivši supružnici su tokom suđenja koje je moglo da se prati uživo pokazali svoju verziju istine, ali je advokatski tim Džonija Depa više puta uspeo da uhvati Amber u njenim sopstvenim lažima, u koje se upetljala, naizgled pevajući Kolariću Paniću. Pokušavajući da od sebe napravi žrtvu, mada je više puta tokom suđenja izjavila da ne želi da bude posmatrana kao žrtva, Herdova je otišla predaleko u želji da pogura svoju karijeru, kao “moćna, nezavisna i emancipovana žena, žrtva partnerskog nasilja, koja je trpela gnusne stvari od svog bivšeg supruga”.

Džoni Dep uspeo je da dokaže da su njene izjave lažne, što su potvrdili i brojni svedoci koje je ona na kraju suđenja nazvala lažovima, praveći od sebe mukicu koja se bori sama protiv svih. I zaista, na njenoj strani nije bilo gotovo nikoga – njena najbolja prijateljica, koja je sa svojim dečkom živela besplatno u stanu koji je u vlasništvu Džoni Depa okrenula joj je leđa, njena lična asistentkinja je svedočila da je Amber nesnosno nasilna i nepredvidiva, psihijatri su uspešno dokazali da je zahvaljujući pomoći svojih psihoterapeuta lažirala dijagnozu posttraumatskog stresnog poremećaja, a čak se i manekenka Kejt Mos, koja je sa Depom bila u vezi nekoliko godina, prekršivši sopstveno pravilo kojim sebi ne dopušta petljanje u tuđe drame, našla u ulozi svedoka i još jednom potvrdila da je Džoni Dep divan čovek, koji je tokom njihove veze i incidenta kada je pala niz stepenice, brinuo o njoj i pokazivao joj ljubav, bez ikakvog nasilja i sličnih momenata.

@ifod_net Tell the world, Johnny.#justiceforjohnnydepp #deppvheard #JohnnyDepp #amberheard #deppvsheard ♬ suono originale - ifod_net

Amber Herd je zapečatila svoju sudbinu kada je izjavila da je donirala sedam miliona dolara dvema dečijim bolnicama, što se ispostavilo kao laž. Takođe, izjavila je da ona “ne zna kako da pošalje dojavu paparacima gde će se nalaziti ili nešto slično tome”, što je demantovao jedan od ključnih svedoka. Svakom svojom izjavom i dvoličnim ponašanjem kopala je sebi dublji grob, što je na kraju dovelo do presude u korist sjajnog glumca, muzičara i čoveka, Džoni Depa.

Kako je porota jednoglasno odlučila, Amber Herd će morati da plati 10 miliona dolara nadoknade štete i 5 miliona dolara kazne, dok je ipak dobila odštetu od dva miliona dolara jer je i sama pokrenula optužni postupak protiv svog bivšeg supruga zbog klevete.

Amber je bila prisutna u sudnici tokom čitanja presude, vidno uznemirena i neraspoložena, dok je Džoni Dep izricanje čekao u društvu prijatelja i fanova, odnosno rođaka kako ih on naziva, u jednom pabu u Velikoj Britaniji.

@johnnydeppofficial15 Johnny Depp wins defamation case againstAmber Heard. #justiceforjohnnydepp #johnnydepp #jacksparrow #piratesofthecaribbean #fy #fyp #justiceforjohnnydepp #johnnydepp #jacksparrow #fyyyyyyyyyyyyyyyy #foryoupage #foryoupage #fypage #fy #johnnydepp #justiceforjohnnydepp #jacksparrow ♬ Originalton - Johnny Depp

Na kraju, možemo slobodno reći da je ovo suđenje privuklo ogromnu pažnju svetske javnosti i da će definitivno predstavljati presedan za žrtve partnerskog nasilja. Mnoge žene, koje zaista jesu bile izložene partnerskom nasilju, kako fizičkom i verbalnom, tako i seksualnom, izjavile su da je poražavajuća činjenica da je Amber Herd sebi dala za pravo da sebe proglašava “licem žrtvi partnerskog nasilja” budući da isto nije ni doživela.

A što se Džoni Depa tiče, on će konačno moći da se opusti i uživa u svom životu, budući da je sprao ljagu sa svoga imena. Kao što znate, ulozi kapetana Džeka Speroua se više neće vraćati, ni za “300 miliona dolara i milion alpaka”. Ostao je bez brojnih angažmana, brojne kolege su mu okrenule leđa, ali oni koji su mu verovali i bili uz njega tokom čitavog procesa, sada zasluženo mogu da popiju jednu mega pintu vina, jer pravda je pobedila!

@dupree721 #johnnydepp #megapint #amberheard #redwine ♬ Red Red Wine - UB40

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group