Kako pojedini izvori tvrde nastavak Džokera već je u pripremi

Hoakin Finiks nedavno je odgovorio na spekulacije vezane za mogućnost nastavka njegovog Džokera u budućnosti...

Nakon velikog uspeha prvog filma, Finiks je čak dobio i Oskara za najboljeg glumca, dok se od tada na dalje dosta govorkalo o mogućem nastavku, ali se nikada ništa nije zvanično nije pojavilo, niti je bilo šta potvrđeno, ostavljajući sve na glasinama.

Nedavno je Finiks zvanično spekulisao o tome u kom bi pravcu njegov karakter, Artur Flek, problematični komičar koji je potonuo u ludilo i odvučen u nasilje, mogao nastaviti ukoliko se nastavak filma zaista dogodi. Kako je Hoakin izjavio za Playlist: "Ovo je veoma interesantan čovek, tako da postoje brojne stvari koje možemo sa njim uraditi i dodatno produbiti njegovo putovanje. Međutim, da li će se to zapravo dogoditi? Zaista ne znam".

Ovo nipošto ne predstavlja nešto što obožavaoci filma iz 2019. godine žele da čuju i ne postoje nikakvi dokazi niti bilo kakve naznake njegovog drugog dela, ali Finiksovi komentari sugerišu da je originalni deo ostavio dovoljno prostora za sledeće događaje. Prvi deo je definitivno predstavljao izvanrednu uvertiru tako da su mogućnosti za dalji razvoj jednog od najvećih filmskih zlikovaca gotovo beskonačne.

Sudeći prema informacijama objavljenim putem The Hollywood Reporter publikacije i dobijenim od strane moćnog advokata unutar filmske industrije, Vorena Derena, čiji je jedan od klijenata i sam Tod Filips, režiser traga za scenaristom saradnikom za svoje sledeće ostvaranje o Džokeru.

Sa druge strane, ni ovo nije zvanično potvrđena informacija, ali svakako predstavlja dobar znak da bi Džoker mogao biti nastavljen uskoro. U drugom izveštaju THR publikacije navodi se da postoje informacije, dobijene od strane insajdera iz industrije, koje dokazuju da se planirani nastavak već nalazi u razvojnom procesu u okviru kompanije Warner Bros.

Ovaj članak, koji se uglavnom fokusira na predstojeći nastavak Supermena, tvrdi da će drugi film o Džokeru biti predstavljen u istom univerzumu, što svakako može biti interesantno, ali ukoliko pravi nastavak bude kreiran, on može i trebalo bi da bude pravi spektakl, ukoliko uzmemo u obzir uspeh prvog izdanja.

Džoker Hoakina Finiksa u roku od nekoliko dana postao je R označeni naslov sa najvećom zaradom i obeležilo ga je 11 nominacija za Oskara, tako da za ponavljanje ove magije u suštini ne postoje bilo kakve prepreke.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group