Košmar mašina – instrument koji pravi muziku za horor filmove

Evo kako se pravi muzika u horor filmovima...

Iako mnogi misle da su horor filmovi strašni zbog jezivih scena i čudovišta, mnogi ne shvataju da je muzika ta koja ima najjači efekat na našu psihu i strah i koja izaziva stvaranje najstrašnijih emocija. Zvuk i muzika su najodgovorniji deo filma koji čini da osećamo ono šta vidimo, a cilj horor žanra jeste da u nama probudi različite emocije i da izazove strah u našem telu.

Muzika koja se koristi u horor filmovima obično je dosta drugačija od muzike koja se koristi u drugim žanrovima. Ona je obično sačinjena od jezivih zvukova kao što su lupkanje, škriputanje, grickanje, puckanje i ukomponovana je sa vetrovitim i jezivim melodijama koje čine da se koža na našem vratu naježi.

Upravo je zbog stvaranje ovakve muzike i kreiranja horor filmova kreirana naprava koja nosi naziv „Košmar mašina“ i koja stvara jezive i neprijatne zvukove koji su savšreni za strašne filmove i koji će vas progoniti čak i dok spavate.

Pogledajte video klip i otkrijte kako se stvara najstrašnija muzika koja se koristi u horor filmovima:

Foto: Vimeo

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group