Mase obožavaoca zahtevaju nastavak filma 28 Dana kasnije

Ljubitelji kultnog i možda jedinog čestitog zombi filma 28 Dana kasnije i njegovog drugog dela, 28 Nedelja kasnije, javno zahtevaju nastavak...

Uprkos tome što na zombi tematiku nije teško naići, ne mogu se brojni filmovi pohvaliti kvalitetom koji poseduje ikonični horor triler Denija Bojla, koji je definitivno uneo potpuno novu dimenziju u ovaj žanr. Film koji je stigao u bioskope 2002. godine, u glavnoj ulozi predstavio je Kilijana Marfija, kao Džima, kurira koji se probudio nakon 28 dana od izbijanja zombi apokalipse, koja je opustošila ostrvo.

Nakon pet godina, usledio je nastavak pod nazivom 28 Nedelja kasnije, u kome je glavnu ulogu imao Robert Karlajl. Ljubitelji ovog naslova danas javno zahtevaju još jedan nastavak, dok na internetu postoji čitava zajednica koja želi da više od svega vidi ovaj film ponovo. Jedan od korisnika Reddit platforme napisao je: "28 Meseci/godina kasnije", dok je drugi istakao da bi bilo idealno kreirati nastavak pod nazivom 28 godina kasnije 2030., kada će biti tačno toliko od prvog izdanja.

Čitava zajednica, čak i ljudi koji ne vole ovakvu tematiku slažu se da je film poseban po više stavki i da bi njegov nastavak predstavljao osveženje koje je ljudima danas potrebno. Ovo je veoma retka prilika da se jedan scenario toliko dobro može uklopiti u budućnost, kao da je namerno tako urađen, ali zapravo su se stvari tako namestile da bi prava šteta bilo ne iskoristiti takvu priliku.

Oskarom nagrađivani režiser tokom 2019. godine izrazio je interesovanje za oživljavanje ovog legendarnog dela, a govoreći sa predstavnicima Independent agencije o mogućnostima za vraćanje snimanju još jednog nastavka, Bojl je izjavio da bi bilo veoma lepo da ponovo sarađuje sa scenaristom Aleksom Garlandom, koji je bio zadužen za originalno izdanje.

"Aleks Garland i ja imamo savršene ideje za treći deo", izjavio je režiser. "Ideja za novi film je odlična. Originalni film se ispostavio kao nešto što je u potpunosti oživelo zombi dramu, dok se usuštini ne spominje ništa od toga. Prvi deo ne deluje kao nešto već viđeno niti je danas ustajao. Garland je moj veliki prijatelj i trenutno se fokusira na svoj lični rad, tako da ništa za sada ne mogu reći sa sigurnošću, ali nikada se ne zna."

Nažalost, od tada, režiser nije doneo nikakve nove informacije o novom filmu, ali se svi iskreno nadamo da će nešto stići u bliskoj budućnosti, nešto što će, makar se i oslanjalo na sve iz prvog dela, itekako predstavljati pravo osveženje u ovim suvoparnim godinama obeleženim nedostatkom novih ideja.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group