Fun - Muzika i film

Unikatna fotografija Tupaka biće prodata po ceni od preko milion dolara

Retka fotografija Tupaka Šakura nastala nekoliko nedelja pre njegove smrti prodata je jednom kupcu kao "non-fungible token" ili NFT...

Producent Delrej Ričardson pronašao je stari negativ filma kod prijatelja u kući tokom 2017. godine i podelio putem društvenih mreža priču koja stoji iza ove fotografije. Ona je nastala rukom Nanete Nik, Ričardsonove prijateljice krajem avgusta 1996. godine kada je Naneti i još jednj prijateljici, Ingrid Hiks, pokazivao Los Anđeles.

Ova ekipa zapazila je preminulog repera u njegovom Hammer modelu i uspela da parkira pokraj njega na crvenom svetlu na raskrsnici Fountain i La Brea ulica. Ričardson koji je radio sa Tupakom i smatrao ga prijateljem, zamolio ga je da ga na brzinu fotografiše sa svojim društvom iz Mejlanda. Tupak nije mogao da izađe iza automobila zbog saobraćaja, ali je Ričardson dodao fotoaparat Nikovoj tako da je ona uspela da napravi istorijski kadar.

Istovremeno, Ingrid je upitala Tupaka koliko je puta pucano na njega, misleći na pucnjavu koja se dogodila u Quad Studios tokom 1996. godine, na šta je on podigao pet prstiju i potvrdio ovu cifru, dok je Naneta istovremeno uhvatila fotografiju, napisao je Ričardson na svom Instagram nalogu. Sve se ovo odigralno na crvenom svetlu u Holivodu, dok je na slavnog repera i glumca pucano ponovo sedmog septembra iste godine u Las Vegasu, nakon čega je preminuo šest dana kasnije od posledica ranjavanja.

Fotografija Tupaka, zajedno sa video klipom Majkla Džordana, trenutno se nalazi na OpenSea aukciji, sa otvarajućom ponudom od jednog i 1,5 miliona dolara.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group