10 stvari koje nemačkog ovčara čine najboljom rasom na svetu

Pojedine vrste pasa poseduju jaku bazu obožavalaca i osvojile su srce janvosti, uvek se nalazeći u top deset listama vrhunskih i najpopularnijih rasa...

Jako i plemenito mesto na ovakvim listama poseduje Nemački ovčar. Zapravo, poslednjih deset godina, nemački ovčar zauzima drugu poziciju u rangiranju najpopularnijih rasa na svetu, uvek pronalazeći svoje mesto u top 10 kotiranjima tokom čitave decenije. Za sve to postoji dobar razlog.

Davne 1899. godine, pasminu na nemačkom jeziku poznatu kao Deutsche Schaferhunde, osnovali su kapetan Maks fon Stepanic i ostali uzgajivači. Upotrebom samo najboljih jedinki, razvili su rasu koja je ubrzo postala poznata po svom samopouzdanju, inteligenciji, lojalnosti i hrabrosti.

Pored toga, ne postoje greške kada je u pitanju karakteristična pojava nemačkog ovčara sa šiljastim ušima i mišićavom fizionomijom, a svaki vlasnik ovih pasa dobro zna koliko je veza sa njima posebna i jaka. Ništa se manje ne može očekivati od ovakve neverovatne vrste, a u nastavku teksta vam predstavljamo deset stvari koje su potpuno tačne kada su u pitanju nemački ovčari.

« 8 9 10 Pogledajte galeriju 2 3 4 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group