Božićni ručak britanskog "Eskobara" u paklu kolumbijskog zatvora

Britanac koji služi četrnaest godina zatvora u Kolumbiji, podelio je svoj božićni ručak koji mu je serviran...

Endrju Dimer, čovek koji je igrao jednu od glavnih uloga u kokainskom poslu teškom 468 miliona dolara, dobio je pirinač, činiju bledunjave supe, zajedno sa rendanom šargarepom i komadom banane za desert. Dok su ostali zatvorenici u ovoj kolumbijskoj ustanovi igrali različite igre i gledali praznične filmove nakon obroka, ovaj zatvorenik je igrao karte sa dvojicom plaćenih ubica sa kojima deli ćeliju.

Razgovarajući sa novinarima Mirora, Dimer, koga zovu Eskobar Ist Midlanda, izjavio je: „Božić je vreme za porodicu i potpuno je užasavajuće vreme kada ste toliko daleko od kuće, ne znajući da li ću živ izaći odavde kada za to kucne čas. U vreme kao što je ovo definitivno shvatate da se kriminal jednostavno ne isplati. Dao bih sve da mogu da provedem vreme sa svojom majkom i bratom, koje volim i koji mi mnogo nedostaju“.

„Najteži deo nisu pacovi, niti odvratna supa, već to što ste udaljeni od vaše porodice. Žalim svakoga dana zbog bola koji sam im naneo svojim postupcima". Pedesetpetogodišnji muškarac, koji trenutno leži u La Picota zatvoru u Bogoti, dodao je: „Boravak ovde prilično je zastrašujuć. Sve što vidite u dokumentarcima o teškoj robiji i strogim zatvorima u Kolumbiji, potpuno je potcenjeno u odnosu na to kakve su stvari zapravo“.

„Ovo je pakao na zemlji. Ljudi sa kojima delim ćeliju predstavljaju neke od najopasnijih u Kolumbiji, ali se mi slažemo veoma dobro i provodimo dosta vremena igrajući karte ili različite igra na tablama.“ Dimer je propustio Božić sa svojom ženom takođe, Kolumbijkom Marselom Zapaltom i njihovih deset zlatnih retrivera koji se nalaze na ranču smeštenom u Rionegru. Međutim, ovo je već iskusio na svojoj koži, jer je već bio u zatvoru preko tri godine, nakon pretresa njegove kuće.

Govoreći o zatvoru, on je izjavio: „Zatvor je veoma opasno mesto i svakim krilom upravljaju robijaši. Tu su naoružane bande na stepenicama koje pljačkaju regularne zatvorenike uz pretnju nožem. Svaka ćelija poseduje improvizovane brave unutra kako bi odvratile druge zatvorenike od napada tokom bilo kakvih nereda“. Uprkos tome što je osuđen na četrnaest godina, Dimler navodi da bi mogao izaći na slobodu 2024. godine.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group