Fun - Zanimljivosti

Civilizacija je sve bliža komercijalnim putovanjima u svemir

Džef Bezos je sve bliži da ispuni svoje obećanje o omogućavanju privatnih svemirskih letova...

Kompanija Blue Origin, u vlasništvu osnivača Amazona, nedavno je izvela svoju petnaestu probu nove  New Shepard rakete. To je ukupno drugi put ove godine da je ova raketa bila lansirana i da se uspešno prizemljila.

Blue Origin se nada da će jednoga dana izvoditi privatne putničke misije. Demonstracija poslednje probe održala se na jednoj lokaciji u Zapadnom Teksasu, koja je u vlasništvu brenda. Kompanija je otkrila lokalnim medijima: "Kao deo današnjeg testiranja, naši astronauti su prošli kroz identične procese koje će proći i klijenti, baš kao i sve ono što mogu doživeti i osetiti tokom lansiranja."

Kompanija je uživo prenosila čitav događaj, predstavljajući astronaute poslate na putovanje, dok se oblače u glomazna zaštitna odela, zatvarajući poklopce pre izlaska iz svojih odaja, donoseći uvid u sve što se dešava u pripremnom delu. Međutim, umesto ovih ljudi, kompanija Blue Origin se i ovaj put opredelila za test lutku nazvanu Maneken Skajvoker.

Nakon lansiranja, New Shepard nastavila je da putuje ka Karman liniji kroz vazduh sledećih 96,5 kilometara. Potisnici su se odvojili od kapsule za posadu kako je i planirano, spuštajući se uglađenim, mekanim vertikalnim sletanjem nazad na zemlju. Ova proba održana je petnaesti put od 2015. godine. New Shepard raketa dizajnirana je za šestoro putnika, a prema glasinama, svaka karta za ove svemirsko turističke letove, koštaće od 200.000 dolara naviše.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group