Elon Mask ponovo u sukobu sa Društvom ravne Zemlje

Bilo po dobru ili po zlu, Elon Mask je poznat širom sveta po svojim brutalnim postovima na njegovom ozloglašenom Twitter nalogu...

Njegov nalog na ovoj društvenoj mreži podjednako je popularan kao i njegov rad u kompanijama Tesla ili SpaceX, dok je poslednji konflikt najbogatijeg čoveka na svetu sa ravnozemljašima dokazao da se sa Maskom ne isplati kačiti.

U nekoliko tvitova razmenjenih na jednom postu World and Science sajta, Mask je upitao zašto ne postoji Društvo ravnog Marsa, poetski opisujući izlazak sunca u zemljinoj orbiti, što je izazvalo automatski i poslednji odgovor zvaničnog naloga bezmozgaškog pokreta Društva ravnozemljaša, koje je na ovaj način zatvorilo žustru razmenu mišljenja i činjenica.

"Zdravo Elone, hvala na pitanju", odgovorili su bezmozgaši, pardon, ravnozemljaši. "Za razliku od Zemlje, Mars je posmatran i dokazano je okrugao."

Uprkos tome što postoje brojni argumenti i dokazi da je naša planeta zapravo osmatrana iz svemira u nekoliko navrata, što je sasvim dovoljno da svima bude jasno da je okrugla, bilo je jasno i Grcima, ali nastavak rasprave morao je sačekati sledeći dan, jer se Društvo ravnozemljaša odjavilo uz trešnjicu i "nadamo se da ćete imati fantastičan dan", što je značilo kraj naučne disertacije za taj dan.

Ovo nije prvi put da je Elon Mask došao u kontakt sa ravnozemljašima, jer kada je lansirao svoju SpaceX raketu u orbitu, ljudi širom sveta mogli su da se dive ovom izvanrednom inžinjerskom poduhvatu, dok su snimci čitavog procesa bili deljeni širom sveta. Nedugo nakon što je raketa napustila zemljinu orbitu, krenuo je prenos uživo, na kome se može videti zemlja ispod, okrugla kao što je oduvek i bila.

Naravno, čak i kada ne bi postojao ni jedan dokaz da je zemlja okrugla pre ovoga, svaka raketa koja bi bila upućena u orbitu nikada ne bi mogla da stigne tamo, bez neverovatnih kalkulacija koje su izvedene sa znanjem da je planeta okrugla na prvom mestu, ali čak ni ovo ne može da dokaže tvrdoglavim ravnozemljašima i zajednici unga bunga likova koja je oko ove idiotske ideje formirana.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group