Fun - Zanimljivosti

Evo kako je BRUS LI UMRO

Mnogi ne znaju  istinu koja se tiče smrti legendarnog Brusa Lija...

Brus Li je danas legenda i ikona koja je potpuno promenila kinematografiju, prikazujući realnu borbu i akciju. Ovaj glumac i borac uspeo je da pomeri granice i da ostavi neizbrisiv trag u svetu borilačkih veština ali i filma. Današnji akcioni filmovi bi bili nezamislivi da nije postojao Brus li koji je uveo svoju tehniku u film.

On je osnivač tehnike Jeet Kune Do, a mnogi ga nazivaju i ocem mešovitih borilačkih veština jer je prvi koji je spojio elemetne boksa, karatea, rvanja i kineskog boksa.

Brus Li je postao uzor za mnoge širom sveta ali mnoge stvari o njemu ostale su nepoznate za širu javnost.

1973. godine, vest da je Brus Li preminuo šokirala je Hong Kong. Brus je tada bio nepoznat u svetu, ali je bio prava superzvezda u Kini. Imao je samo 32. godine kada je preminuo i ubrzo posle njegove smrti, zahvaljujući njegovim filmovima, postao je svetska ikona i on je još uvek jedan od najpopularjnijih osoba svih vremena.

Međutim, svi su se pitali, kako tako mlad čovek koji je izgledao nepobedivo može tek tako da umre. ubrzo su počele da se šire razne glasine o njegovoj smrti i mnogi danas u njih veruju. Neki su tvrdili da ga je ubila mafija, drugi da je otrovan, a treći da je na njega i njegovu familiju bačena kletva, jer je on otkrio istočnjačke tajne zapadnom svetu.

Ipak, sitacija vezana za Brusovu smrt bila je malo drugačija. Na dan kada je preminuo, Brus je bio u stanu glumice Beti Ting Pei sa kojom je planirao da snimi svoj sledeći film. Brusa je mučila glavobolja, pa je uzeo jak lek i legao da prilegne. Upravo je taj lek bio uzrok njegove smrti.

Zbog leka koji je popio, Brus je dobio alergijsku reakciju, zbog kojeg je njegov mozak otekao. Brus se više nije probudio, a kada je Beti primetila da ne može da ga probudi pozvala je hitnu pomoć. Kasnije je utvrđeno da je Brus umro zbog izliva krvi na mozak, koji je usledio zbog alergijske reakcije na lek protiv bolova.

Mnogi ne mogu da poveruju u ovaj izveštaj i smatraju da je Brus ipak otrovan, a da je to samo vest koja je plasirana u javnost, ali i sami članovi njegove porodice su rekli da veruju da je to istina i da Brusu niko nije želeo zlo.

Foto: Syfy Wire

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group