Hakovan najveći sajt za sprečavanje prevara u svetu kriptovaluta

Prevare vezane za bitkoin postaju daleko učestalije i sve drskije u poslednje vreme...

Bitcoin.org sajt, koji predstavla prvi Google rezultat prilikom pretrage "bitcoin", hakovan je nedavno navodeći posetioce na prevaru sa poklanjanjem, preneo je CoinDesk. Sajt je originalno bio u vlasništvu tvorca bitkoina sa pseudonimom Satoši Nakamoto, koji je upravljao njime, zajedno sa drugima.

Da ironija bude veća, ovaj sajt cilja ka informisanju korisnika i njihovoj zaštiti od čestih grešaka i prevara, sudeći po njegovom opisu. On takođe ima čitavu jednu stranu posvećenu učenju korisnika načinima za izbegavanje prevaranata. Ovo nije prvi put da je Bitcoin.org postao žrtva hakera, jer je tokom prošlog meseca, sajt pogođen masivnim distributivnim uskraćivanjem usluge ili DDoS napadom, sa hakerima koji su imali zahteve za otkup neotkrivene količine bitkoina. Prošle nedelje, ovaj sajt je zvanično ponovo postao žrtva.

Prevare sa nagradama postale su ekstremno učestale, sa hakerima koji pozivaju korisnike da pošalju novac u poseban bitcoin novčanik sa obećanjima dupliranja njihove investicije. Nezamislivo veliki broj ljudi padne na ovakve očigledne i jasne prevare, sa bezbroj Elon Mask tematskih kripto prevara koje su preplavile ovaj svet. U jednom primeru, BBC je objavio priču o čoveku koji je tokom marta meseca navodno izgubio pola miliona dolara nakon što je uleteo u jednu od tih šema.

Sudeći prema Crypto Briefing, javno dostupni transakcioni podaci donose uvid u to da su hakeri nakon prošlog četvrtka putem pregovora zasnovanog na ucenama zaradili najmanje 17.000 dolara. Bitcoin.org sajt je pao nedugo nakon napada, ali se u vreme pisanja ovog članka on ponovo vratio u funkciju.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group