Fun - Zanimljivosti

Jubilarna Noć muzeja u zgradi Geozavoda

U okviru već tradicionalne manifestacije Noć muzeja, tokom koje ljubiteljima umetnosti širom Srbije vrata otvaraju muzeji, galerije, ustanove kulture i druge institucije, za posetioce će biti otvorena i zgrada Beogradske zadruge, prepoznatljiva pod imenom „Geozavod“.

U saradnji sa kompanijom Belgrade Waterfront, u subotu, 19. maja u Karađorđevoj 48, posetioci Noći muzeja moći će da isprate razvoj i transformaciju arhitekture u Savamali od prvih objekata koji su nicali uz Savu, pa sve do aktuelnih građevinskih poduhvata u ovom delu grada.

Noć muzeja organizuje se ove godine po petnaesti put, a tema manifestacije koja se održava na više od 60 lokacija u Beogradu i više od 40 gradova u Srbiji je „Pobeda i pobednici“. Promocija kulture, umetnosti i nauke ostaju osnove jedne od najlepših i najočekivanijih beogradskih večeri, kada prestonica ne spava, već uživa u druženju i posetama nekim od najznačajnijih hramova kulture i nauke.

U periodu od 17 časova do jedan sat iza ponoći, tokom organizovanog obilaska, zainteresovani će imati priliku da čuju brojne zanimljivosti o istorijatu Savskog priobalja i zgrade Beogradske zadruge, a saznaće i zašto Beograđani danas ovo zdanje najčešće prepoznaju kao „Geozavod“. Istovremeno će se upoznati i sa stvaralaštvom arhitekte Nikole Nestorovića, projektanta nekih od najlepših zgrada prestonice, među kojima su Narodni muzej, hotel Bristol i Tehnički fakultet.

Za sve koji tokom ove noći posete zgradu u Karađorđevoj 48, predviđeno je i posebno iznenađenje!

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group