Kazahstan zbog kriptovaluta redovno ostaje bez struje

Neverovatna potrošnja električne energije odavno je povezana sa operacijama kopanja kriptovaluta, posebno u velikim kompjuterskim firmama...

Sa sve više i više ljudi i kompanija koje žele da se uključe u ovaj potencijalno unosan poslovni poduhvat, u Kazahstanu dolazi do prekida snabdevanja električnom energijom, posebno zbog velikih zahteva koje poseduju brojna kripto majnerska skladišta u ovoj zemlji.

Sudeći prema ministru energetike ove zemlje, zahtevi za električnom energijom skočili su za 8% samo u ovoj godini, što je masivno povećanje u poređenju sa regularnih 1 i 2%, koliko iznosi regularni skok na godišnjem nivou. Iznenadni porast potrošnje doveo je do pomračenja u čak šest regiona ove ogromne države od oktobra meseca.

Kako bi umanjio efekte kripto majnerskih firmi na snadbevanje električnom energijom, kazahstanski operater KEGOIC sada donosi novu politiku racionalizacije za oko 50% svojih registrovanih majnerskih firmi, prekidajući im snabdevanje ukoliko se dogode kvarovi na mreži.

Pored svega ovoga, vlada Kazahstana pokušava da se izbori sa nedostatkom električne energije zahtevajući pomoć od ruskih energetskih kompanija. Rusi će dopuniti kazahstansku mrežu i svi troškovi vezani za ovaj projekat biće naplaćeni registrovanjem majnera i uplatama njihovih poreza.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group