Kengur u maniru Majka Tajsona napao čoveka prilikom sletanja paraglajderom

Smešan i pomalo zastrašujuć snimak predstavlja momenat kada je jedan čovek slećući sa paraglajderom došao u kontakt sa kengurom ljudske veličine spremnim za pesničenje...

Džonatan Bišop je uživao u paraglajdingu širom jugoistočnog dela Australije gotovo dva sata u kontinuitetu i rešio je da sleti na ravnu površinu Ororal Vali prateće stanice, NASA ustanove koja podržava satelite koji orbitiraju iznad zemlje na oko pedeset kilometara, smeštene južno od Kambere. U Interesantnom videu nastalom prilikom sletenja, putem kamere na njegovoj kacigi, možemo videti Bišopa koji je krenuo da se spušta na sletnu čistinu, ujedno i poslednju na kojoj je to mogao potpuno bezbedno izvesti.

Sve je bilo u redu dok jedan veoma ljut kengur nije krenuo pravo na ovog čoveka, sa nečim što slobodno možemo smatrati besom u očima. Kako se približavao Bišopu, razjarni kengur ispravio se koliko god je mogao kako bi u stilu Majka Tajsona pokušao da ga nokautira.

Mužjaci ovog torbara mogu dostići visinu od čak dva metra i težiti oko devedeset kilograma. Iako napad ove lepe životinje na prvi pogled može delovati zabavno i smešno, on se u većini slučajeva veoma brzo pretvara u opasnu situaciju. Sve četiri varijante kengura predstavljaju endemske vrste Australije, a njihova populacija duplo je veća od ljudske, sa procenjenih 50 miliona primeraka širom ovog kontinenta.

Ikonični nacionalni simbol Australije sada se uglavnom smatra štetočinom, koji uništava useve i preti agrikulturnoj industriji, pored učestvovanja u više od osamdeset posto sudara između vozila i životinja svake godine. Ljudski razvoj i rast nastavljaju da se šire prilično brzo u divljim predelima ovog kontineta, što konstantno dovodi stanovništvo u sukob sa životinjskim svetom, koji ponekada može predstavljati situacije potencijalno opasne po život.

Prošle jeseni, australijski par koji je hranio divlje kengure na svom imanju, napadnut je od strane jednog primerka, a spasio ih je njihov sin koji je krenuo na njega velikim komadom drveta. Na sličan način, video snimljen 2016. godine, predstavio nam je momenat kada je australijski lovac udario kengura u glavu kako bi spasio svog psa uhvaćenog u kragnu.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group