Letenju je kraj - prvi aparat za otrkivanje THC-a kod vozača

Neko voli marihuanu i dobar film ili neku dobru klopu i poslasticu, ali, iako je ne preporučujemo ni u jednom slučaju, svaki je bolji od kombinovanja ovog opijata i vožnje...

Kalifornijska kompanija slaže se sa ovim i razvija novu spravu koja će pomoći policiji da utvrdi da li je neko pušio marihuanu u poslednjh dva sata.

Hound Labs tvrdi da razvija kobinaciju aparata za utvrđivanje alkohola i ovog opijata u dahu, kako bi omogućili utvrđivanje da li neko trenutno vozi pod uticajem prirodnog narkotika, što postaje sve veći trend širom planete, ali najviše u zemljama koje poseduju nešto labavije zakone.

Koosnivač kompanije Dr. Majk Lin, predstavlja lekara iz urgentnog centra i zamenika šerifa koji veruje da bi policija trebalo da poseduje alatku koja može detektovati prisustvo marihuane u sistemu.

„Shvatamo da je potreba za rešavanjem ovog problema veoma jasna, a identifikacija ljudi potencijalno opasnih na putu dovodi do povećanja sigurnosti ostalih učesnika u saobraćaju. Svakako, mi ne želimo da hapsimo ljude koji nisu pod uticajem, jednostavno zbog osnovane sumnje.

Hound aoarat predstavlja prvi na svetu koji može meriti nivo alkohola i THC-a u dahu, a zadniva svoje podatke na poslednjih dva sata od konzumacije. Ova naprava pruža bolje rezultate od oralnih tečnosti, provere krvi ili urinarnih testova, koji otkrivaju prisustvo THC-a u sistemu nekoliko dana pa čak i nedelja, daleko od unošenja supstance. Ova mogućnost detektovanja ultraniskih nivoa tetrohidrokanabiola u daju, otvara Hound sistem ka boljem razumevanju i istraživanju nedavne upotrebe marihuane.

„U partnerstvu sa Triple Ring Technologies, mi razvijamo portabl tehologiju koja može izaći u susret i potpuno produžiti ciljeve standardne upottrebe forenzičkih laboratorija širom sveta,“ izjavio je Dr. Majk Lin, direktor i koosnivač Haund Labs.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group