Mafijaški bosevi starog kova tvrde da su njihovi naslednici obični maloumnici

Krimosi milenijalci u Njujorku optuženi su od preostalih članova stare škole da su slabi i prilično glupi, opsednuti svojim mobilnim telefonima i koriste inkriminišuće načine kako bi zastrašili svoje žrtve...

Odrastajući u bogatim predgrađima i na društvenim mrežama, nove generacije su postale manje brutalne i neupućene u tradicionalne taktike koje se koriste kada se nekome suprodstavljate licem u lice. Sudeći prema sudskoj dokumentaciji vezanoj za nedavne slučajeve iznude u ovom gradu, jedan od navodnih gangstera poslao je svojoj žrtvi, inače sindikatskom zvaničniku, sms u kome stoji: "Ovo je druga poruka, treće neće biti".

Ovakva situacija zabrinula je sada već relikvije nekog drugog vremena i šefove porodica koji se ne mogu osloniti na svoje naslednike, koji su u većini slučajeva potpuni idioti, što samo znači da daleko više moraju lično da se uključe u svaki pa i najmanji segment svojih kriminalnih operacija, uzrokujući češća hapšenja. Prošlog meseca, navodni bos njujorške Kolombo porodice, Endrju Ruso, uhapšen je po dve tačke iznude. Osamdeset i sedam godina star mafijaš uhvaćen je parcijalno za svako delo jer je predugo ostao u svojoj ulozi zbog neposobnih mladih saradnika, izjavio je nedavno bivši FBI agent, Skort Kurtis, za The Wall Street Journal.

Mikromenadžmet starog mafijaša navodi na to da on gaji veliko nepoverenje prema svojim mlađim saradnicima nižeg čina, izjavio je agent. Nekoliko bivših vladinih istraživača dodalo je da milenijalci "mafijaši" ne rade stvari kao što su to činili ljudi u vreme sicilijanske mafije. Sudeći prema različitim službama, stariji članovi koji su preživeli sve što su mogli i odslužili svoje, tvrde da su milenijalci, koji odrastaju u predgrađima umesto na ulicama, daleko mekši, gluplji i nisu lojalni kao pravi mafijaši u prošlosti. Pored toga, oni su uvek na telefonima i ostavljaju pisani trag.

Kako je jedan bivši član Kolombo porodice izjavio: "Sve se sa njima danas svodi na telefone", dok je Ričard Frankel, bivši FBI agent dodao kako su tekstualne poruke nešto zbog čega bi im stariji mafijaši verovatno skratili glave.

Sa druge strane, Ralf Dimateo, visokokotirani član Kolombo porodice morao je da se preda vlastima nakon što je njegov sin tvitovao njegovu sliku na kojoj uživa u bazenu na Floridi. Njegov sin je brzo obrisao poruku sudeći prema izvorima, ali je Dimateova lokacija, čoveka koji se u to vreme skrivao od FBI i trenutno se kotira kao nedokazani konsiljere ove stare porodice, ponovo otkrivena vlastima.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group