Meteorit probio krov kuće i sleteo u krevet

U Britanskoj Kolumbiji, jedna žena se probudila jer je njen pas lajao kao lud i nekoliko sekundi posle toga, kamen težak gotovo kilogram probio je njen krov i zakucao se u krevet nekoliko centimetara dalje od mesta na kome je ona spavala...

Kako se ispostavilo, ono što se dogodilo ovoj ženi nije nikakva opasna praktična šala dece iz komšiluka ili nekog uvrnutog uma, već se radi o komadu pravog meteorita, koji je parao i osvetleo nebo ranije iste noći, preneli su lokalni kanadski mediji. Otkriće je kasnije potvrđeno od stane ekspertskog tima sa Vestern Univerziteta u Ontariju.

"Sve vezano za ovu priču u potpunosti je povezano sa meteoritom koji je pao i upravo je on bio vatrena lopta koja se pojavila u gotovo isto vreme i zbog koje je kasnije nastao ovaj gotovo fatalni slučaj", izjavio je profesor Piter Braun, za CBC mrežu.

"Prestravila sam kada je kamen probio krov i pao pored mene, mislila sam da ću poginuti", izjavila je žena. "Nisam bila sigurna šta da radim niti šta se zapravo dogodilo, tako da sam odmah zvala hitnu službu čim sam iskočila iz kreveta. Kada sam razgovarala sa operaterom, okrenula sam jedan od jastuka i videla da se kamen skotrljao između njega i drugog jastuka."

Prva osoba koja je direktno udarena meteoritom jeste En Hodžens, žena iz Alabame. Tokom 1954. godine, meteorit težak 6,29 kg pao je na krov njene kuće i udario je u desni kuk, kako su tada preneli mediji, teško je povredivši i ugruvavši, ali je na sreću preživela.

Hamiltonova, koju je kamen prošle nedelje zamalo pogodio u glavu, želi da ga sačuva nakon što Braun i njegov tim izvrše sva potrebna istraživanja, posebno zbog toga što želi da ima uspomenu na ovu čudnu i unikatnu noć, kada je svemir mogao da joj oduzme život. "Tresla sam se kao list", izjavila je Rut Hamilton. "Kada spavate vi ste bezbrižni, smatrate da ste bezbedni u svom krevetu i onda vas u jednom trenutku sa ovog sveta zamalo ne oduva meteorit, kako se na kraju ispostavilo".

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group