Fun - Zanimljivosti

Otporni ste na koronu 8 meseci ako ga je preležite

Evo šta kažu nova istraživanja...

U poslednje vreme se mnogo diskutuje o tome koliko nas naš imuni sistem štiti od korone ako smo je jednom preležali. Prvo se pričalo da telo ima doživotnu otponost na bolest, da bi se kasnije priča prekorenula na samo par meseci.

Međuitm, istraživači i doktori iz Sjedinjenih Američkih Država tvrde da su najnovijim eksperimentima pokazali da se anti tela protiv korona virusa u našim telima zadržavaju od 6-8 meseci. Dakle, ako ste skoro preležali koronu, ili iskusili neke blage simptome, trebalo bi da budete otporni više od pola godine.

„Korona se ponaša kao i svaki drugi oblik virusa, dakle kada ga preležimo jedan period smo otporni, ali kasnije ponovo možemo biti njegova žrtva“, rekao je jedan od američkih doktora. Oni kažu da će zaraženi sve manje biti kako vreme bude prolazilo, ali da se korona na ovaj način neće iskoreniti i da je jedini način vakcina koja će nam pomoći da eliminišemo ovaj virus.

Na vakcinama se radi širom sveta, tako da se nadamo da ćemo je uskoro dobiti, kako bi se čitava planeta vratila normalnom toku života.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group