Psi koji umeju da prepoznaju zaražene Kovid-19 virusom

Nemačka veterinarska klinika istrenirala je pse kako bi detektovali Kovid-19 u ljudskom uzorku pljuvačke, što pametni kucovi izvršavaju sa 94% preciznosti...

Psi su istrenirani da primete miris korone koji dolazi iz ćelija inficiranih ljudi, izjavio je Ester Šalke, veterinar nemačkih vojnih snaga i Škole za vojne pse.

Kako su mediji naglasili, ovaj slučaj uključuje trogodišnjeg belgijskog ovčara imena Filou, koga možemo videti na fotografijama, kao i jednogodišnjeg kokeršpanijela Džoa Kokera i oni su zvanično prvi psi trenitrani na Univerzitetu za Veterinarsku medicinu u Hanoveru.

“Izvršavli smo eksperimente sa dva psa tragača omogućivši im da osete primerke kovid pozitivnih pacijenata, nakon čega smo shvatili da imamo poklapanja u 94% slučajeva i da su psi u mogućnosti da osete miris zaraženih ćelija u ostalim uzorcima”, naglasio je Šalke.

Prema svemu sudeći, psi mogu da osete ljude koji imaju infekciju i razlikuju one koji nisu zaraženi ovim virusom, ali su sposobni i da razdvoje asimptomatične od simptomatičnih pacijenata. Psi se treniraju kako bi otkrivali Kovid-19 u Finskoj i Čileu, takođe.

N.Đ.

Izvor: 9GAG

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group