Fun - Zanimljivosti

Snimak pravog zelenog goblina tokom niskog leta gradskim ulicama

Hoverbord iz filma Back to the Future II konačno je stigao, ali ipak je daleko upadljiviji od uglađenog modela iz ere osamdesetih i u osnovi ne predstavlja dasku za skejt koja prkosi gravitaciji…

Ovaj "hoverbord" deluje više kao nešto na čemu je leteo Green Goblin iz Spiderman franšize, dok snimak naslovljen "this man is living in 2030" predstavlja čoveka u niskom letu duž ulice na vrhu nečega što zapravo izgleda kao snažan dron opremljen sa osam propelera. Mala tačka ovog čoveka definitivno je prekršila nekoliko zakonskih uredbi, ali je ako ništa drugo, vozač je ipak odlučio da nosi kacigu.

Kako se ispostavilo, ovaj video nije trik specijalnih efekata i neverovatni leteći dron prodaje kompanija koja se zove Omni Hoverboards po ceni od 20.000 dolara, kako TMZ ističe. Sa druge strane, male su šanse da nešto ovako vidimo na našim prostorima u skorije vreme, kamoli kupimo i lebdimo iznad ulica.

Nekoliko snimaka na internetu su nam već predstavili mogućnosti dron hoverborda, a na jednom od njih možemo videti čoveka koji lebdi iznad jednog jezera testirajući svoj model u nekom ruralnijem predelu.

Prema sajtu kompanije, ovo je prvi pravi hoverbord, čiji je pronalazač, Katalin Aleksandru Duru, oborio svetski rekord za najduži let na ovakvoj spravi ikada, koji je 2015. godine iznosio 275,8 metara, sudeći prema Ginisovoj knjizi.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group