Španska policija rasturila najveću farmu marihuane u Evropi

Španska policija pre nekoliko dana izvela je najveću raciju u istoriji, zatvorivši najveću plantažu marihuane u Evropi...

Gigantsko polje marihuane nalazi se u Toledu i prostire se na 120.000 m2, što je više od 16 standardnih fudbalskih terena, dok je ustanova zadužena za uzgoj ovih biljaka to navodno radila za industrijsku upotrebu. Međutim, kada je španska policija, odnosno Civilna garda, odlučila da proveri ovu farmu, ona je otkrila da se na njoj uzgaja Kanabis sativa, genetski modifikovana vrsta ove biljke koja izgleda kao legalna konoplja. Nakon što su se vratili, policajci su zaplenili su 135.000 stabljika marihuane, što je najveća zaplena u jednoj policijskoj operaciji u Evropi svih vremena, tokom koje je uhapšeno i troje osumnjičenih.

U obližnjim skladištima, policajci su pronašli još trideset tona suve marihuane i gotovo četiri tone pupoljaka spremnih za distribuciju. Na madridskom internacionalnom aerodromu pronađeno je još 112 kilograma pupoljaka, deklarisanih jednostavno kao biljke, koje je policija zaplenila ranije tokom ilegalnog transporta. Civilna garda španije izašla je sa zvaničnom izjavom, objasnivši čitavu operaciju uzgoja ove opojne droge na farmi na kojoj je racija izvedena.

"Farma na kojoj se ova plantaža nalazila prekriva površinu od dvanaest hektara, sa konstantnim nadzorom tokom dvadeset i četiri časa. U okviru plantaže nalaze se i dva skladišta opremljena posebnim materijalima kako bi bila pretvorena za odlaganje zasada marihuane radi dodatnog povećanja proizvodnje. Dodatno, u okviru farme nalaze se i površine za sušenje, sa zatvorenim sistemom obezbeđenja i nadzornim kamerama."

Čovek za odnose sa javnošću španske Civilne garde, dodao je da su radnici na farmi uglavnom bili stranci, zapošljeni na crno i držani na jednom mestu koje nije pružalo ni sam minimum normalnih uslova za stanovanje. Tri osobe su zvanično uhapšene pod osnovanom sumnjom za izvršenje kriminalnog dela protiv javnog zdravlja, dok se još šestoro njih trenutno nalazi pod istragom.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group