Fun - Zanimljivosti

Sve nuklearne eksplozije koje su se desile u istoriji

Verovali ili ne,  u poslednjih 70 godina, aktivirano je preko 2000 nuklearnih bombi...

16.jula 1945. godine, bačena je prva nuklearna bomba koja je ekplodirala u pustinji u Novom Meksiku. Većina ovih bombi bila je neka vrsta testa kako bi se proverila snaga ovog moćnog oružija, ali iako su one bačene na udaljenim mestima gde nema ljudi, dosta živog sveta je ubijeno, a ta područija ozračena su štetnom radijacijom.

Zbog toga je Nuklearni rat jedna od najvećih opasnosti koja preti našoj civilizaciji i ako do takvog rata dođe, verovatno će posle njega uslediti kraj čitavog ljudskog roda. 8 nacija učestvovalo je u stvaranju i bacanju nuklearnih bombi. SAD, Rusija, Velika Britanija, Francuska, Kina, Indija, Pakistan i Severna Koreja su zemlje koje poseduju nuklearnu snagu, što ih čini potencijalnim problemom za čitavu planetu.

Zbog toga su kreriane posebne mape koje pokazuju koliko je nuklearnih bombi bačeno na našu planetu i kolika je zapravo njihova opasnost. 

Foto:BoredPanda

V.P.

  • Ključne reči: 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group