Fun - Zanimljivosti

Vozić plaćenih ubica na kolektivnoj robiji

Šest muškaraca dobilo je zatvorske kazne u neobičnoj i krajnje komičnoj sudskoj parnici, u kineskoj oblasti Guangsi...

Priča počinje 2013. godine, kada je Tan Juhui, preduzetnik i trgovac nekretninama iz Naninga, odlučio da ubije svog konkurenta Veija. Tan je platio Hiju Guanganu dva miliona juana, oko 232.330 evra, u kešu, kako bi njegov suparnik otišao u večna lovšta, obezbeđujući mu kopiju Vijeve lične karte, broj telefona i brojeve tablica iz vozačke dozvole.

Hi je uzeo novac i njegovu polovinu dao drugom čoveku koji se zove Mo Tianksiang, upošljavajući ga da ubije Veila, istovremeno mu pružajući sav prateći materijal koji je dobio od Tana. Hi je zatim otišao nazad do Tana i zatražio mu dodatnih milion juana za posao. Tan se složio, ali je odlučio da novac isporuči nakon Veijevog nestanka.

U međuvremenu, Mo je otišao i uposlio čoveka imena Jang Kangšeng, kako bi on izveo ubistvo, dajući mu 270.000 juana i obećavajuči mu još pola miliona nakon što posao bude obavljen.

Jang sa druge strane, okreće stvari u istom pravcu i predaje zadatak još jednom čoveku, Jangu Guangšengu, dajući mu 200.000 juana odmah, uz obećanje da će dobiti još pola miliona nakon što meta bude eliminisana.

Brojeći kusur, Jang Guangšeng uposlio je još jednog ubicu po ugovoru, Linga Hiansija, kako bi on sredio Veija, rekavši mu da će dobiti 100.000 juana, nakon što se dogovor ispoštuje.

Ling je ipak, verovatno retko to čineći, uključio svoje dve preostale moždane ćelije i shvatio da 100.000 juana nikako nije cifra vredna nečijeg ubistva i umesto toga, čineći nešto potpuno nezamislivo, čovek je pozvao Veija u pokušaju da ga ubedi da zajedno lažiraju njegovu smrt. Vei je odmah obavestio policiju, naravno.

Sud je u procesu protiv šest ljudi uključenih u zaveru i planiranje ubistva osudio sve konačnim kaznama,od kojihe je Tan dobio pet, Hi tri ipo, oba Janga tri godine i tri meseca, dok su Mo i Ling dobili tri, odnosno dve godine i sedam meseci zatvora.

N.Đ.

Izvor: 9GAG

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group