Apple naočare koje svaku površinu mogu pretvoriti u tačskrin

Kompanija Apple bi mogla postati lider u polju augmentovane realnosti ukoliko zaista uključi ovu tehnologiju u svoje predstojeće AR naočare…

Apple radi na ovim naočarama već neko vreme, dok novi izveštaji sugerišu da će ovaj brend posebnu tehnologiju usavršiti na način koji će joj omogućiti da svaku površinu pretvori u ekran osetljiv na dodir.

Ova informacija je dobijena putem Patently Apple, sajta posvećenog pronalaženju bilo kakvih informacija vezanih za patente koje brend poseduje za postojeće ili predstojeće proizvode. Patent o kome ovde govorimo zapravo je CIP, continuation-in-part aplikacija, koja se u suštini izgrađuje na matičnom patentu dodajući vremenom sve više karakteristika.

Ovaj patent je namenjen tehnologiji koja koristi termalne skenere radi otkrivanja toplotnih potpisa generisanih prilikom dodirivanja površine prstom. Ovakav sistem može biti korišćen kako bi svaku površinu pretvorio u ekran osetljiv na dodir.

Video koji vam predstavljamo kreiran je od strane kompanije Metaio, koja je osmislila termalnu dodirnu tehnologiju i sada više uopšte ne čudi što ju je Apple kupio 2015. godine. Patent na snimku jasno predstavlja planove kompanije Apple o usavršavanju i primeni ove tehnologije i njenom uključivanju u naočare augmentovane realnosti.

Apple naočare će prema izvorima koristiti gotovo 15 kamera kako bi dodale široki spektar svojih karakteristika. Osam ovih sočiva biće posvećeno AR strukturama, dok će njih šest biti korišćeno za stvaranje inovativne biometrike. Poslednja kamera omogućiće očitavanje okruženja i možemo pretpostaviti da će ona služiti detektovanju toplotnog potpisa.

Iako Apple poseduje patent ne znači da će prva reinterpretacija Apple Glasses modela koristiti ovu posebnu tehnologiju. Izveštaji naglašavaju da je toplotni otisak još uvek u razvoju i to još od kada je brend Apple izvršio kupovinu matične kompanije koja ga je razvila.

Apple Glasses mogu predstavljati pravi tehnološki hit budućnosti ukoliko sve bude teklo po planu i inžinjeri brenda uspeju na pravi način primeniti inovativni termalni sistem.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group