Gedžeti

Apple planira kreiranje rasklopivih telefona

Glasina oko rasklapajućeg iPhone modela nije nimalo nova, ali analitičar Ming Či Kuo, koji poseduje dobre osnove za svoja istraživanja i donosi informacije iz svojih ličnih izvora, nedavno je potvrdio da će ovakva serija popularnog brenda stići na tržište tokom 2033. godine…

Dodatno, ovaj pametni telefon imaće ekran oko 7,5 inča, dok su prethodne najave sugerisale da će ipak biti nešto manji, nešto bliže veličini onog koji možemo videti u iPhone 12 Pro Max seriji. Do danas imali smo priliku da posvedočimo brojnim izveštajima o prototipovima savitljivih i rasklopivih telefona kompanije Apple, ali prema potvrdi izvora, proizvod još uvek nije u svojoj zvaničnoj fazi. U međuvremenu, konkurenti kao što su Samsung, Motorola i Royole predstavili su svoje brojne rasklopive pametne telephone, iako se ipak u njihovom slučaju radi o jasnim ranim reinterpretacijama inovativne tehnologije, koja se još nalazi u startnoj fazi.

Sudeći prema poslednjim informacijama, ekrani će biti iPad Mini veličine kada se sklope, tako da deluje da će Apple preuzeti pristup koji je imao Galaxy Fold, predstavljen kao telefon regularne veličine, koji se razvija u uređaj dimenzija manjeg tablet računara, što je drugačiji pristup od Z Flip ili Razr reinterpretacija kompaktnog rasklopivog mobilnog telefona. Iako se brojni ljudi ne slažu sa ovakvim sistemom koji telefon pretvara u manji tablet, on je trenutno najpopularniji na svetu. Za sada ostaje nejasno ko bi mogao da kreira ove sklopive displeje, ali postoje naznake da kompanija Apple sarađuje sa LG i Samsung brendovima.

Dok glasine vezane za prototip i najave izvora indiciraju da će kompanija Apple zaista raditi na svom sklopivom telefonu, ovo nije nešto što možemo očekivati u skorije vreme. 2023. predstavlja godinu tržišnog plasmana koji ipak zavisi od toga da li će brend biti u mogućnosti da uskladi ključne tehnologije i rešenja problema uključenih u masovnu proizvodnju. Kao što smo do sada mogli videti, sklopivi telefoni mogu biti veoma teški za proizvodnju. Ukoliko Apple uspe u ovome, doduše, on bi mogao biti u poziciji da uradi ono što najbolje ume - primeni tehnologiju nakon što ostali brendovi nađu rešenja različitih bagova i zamki, predstavljajući svoje proizvode potpuno ispolirane i spremne.

N.Đ

Izvor: The Verge

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group