Gedžeti

Apple priprema savitljivi telefon

Tehnološki gigant podneo je zahtev za patent za telefonski displej koji bi se savijao, ali ne i prelamao…

Ukoliko ste se nadali da su savitljivi pametni telefoni trenutni hit i da će brzo nestati sa scene, nemojte se okretati Apple brendu za pomoć. Prema navodima, njihov novi zahtev za patent nam stavlja do znanja da će se i oni priključiti upravo tom trendu.

Američki Zavod za patente i zaštitne znakove objavio je patent koji sugeriše da će tvorci iPhone modela raditi na svom sopstvenom savitljivom telefonu. Nazvan “Elektronski uređaji sa fleksibilnim displejima i šarkama”, ovaj patent opisuje i pokazuje kako će se njihov ekran savijati i otvarati.

Ipak, ako ovaj telefon postane deo naše stvarnosti, razlika koja će postojati između njega i drugih sličnih njemu jeste činjenica da se on neće prelamati. Kako sugeriše patent telefon će imati fleksibilni displej sa savitljivim kućištem, štiteći stakleni ili plastični ekran čak i kada je presavijen na pola. Tu mehanizam šarki stupa na scenu: naime, on će dozvoliti srednjem delu displeja da se savije kada je telefon preklopljen, smanjujući pritisak na centralni deo telefona, smanjujući pritom stvaranje preloma.

Kao što je to slučaj sa brojnim patentima, nismo sigurni da li je ovaj telefon zapravo u razvoju i kada će uopšte stići na tržište. Za sada, niko iz Apple brenda nije potvrdio niti negirao ove glasine, tako da moramo sačekati i videti kako će se odvijati dalji razvoj situacije.

Lux Life

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group