Samsung nudi vrhunske karakteristike za manje para

U svom drugom Unpacked događaju ove godine, kompanija Samsung zvanično je predstavila nova tri modela telefona iz svoje sledeće A serije, Galaxy A52, A52 5G i A72...

Evropske cene novih pametnih telefona A klase dolaze sa ciframa od 349 evra za A52, 429 evra za A52 5G i 449 evra u slučaju A72 modela.

Glavne specifikacije širom opsega uključuju IP67 sistem zaštite od prašine i vodootpornost, svetlije ekrane sa većim rejtingom osveženja i 64 megapiksela velikom glavnom kamerom, praćenom optičkom stabilizacijom slike. Sva tri modela ukljčuju slotove za SD kartice za proširivanje kapaciteta i biće dostavljani sa posebnim punjačima u kutijama, što predstavlja stavku koju ne možemo videti u S21 seriji.

Svi modeli bazirani su na zasada nespecifikovanim oktakor procesorima i biće poslati na tržište sa Android 11 i Samsung One UI 3.0 Storage varijantama od 128 i 256GB, što će biti ponuda koja važi za sva tri modela, sa RAM konfiguracijama koje će varirati u zavisnosti od regiona. Sve tri linije telefona imaju sve hardverske karakteristike kako bi podržale tri generacije ažuriranja Android OS platforme, dok, baš kao i poslednji Galaxy telefoni, novi modeli garantuju najmanje četiri godine sigurnosnih ažuriranja.

Galaxy A52 I A52 5G modeli stižu sa 6,5 inča velikim Super AMOLED ekranima, a kako određeni izvori sugerišu, displej A52 telefona ponudiće stopu osveženja od 90Hz, dok će A52 5G na tržište stići sa panelom osveženja od 120Hz. Svaki od modela pozadi poseduje kvad postavku kamera, sa jednom od njih koja zapravo predstavlja senzor dubine od pet megapiskela. Glavna kamera od 64 megapiksela f/1,8 praćena je dodatnim makro objektivom od 12 megapiksela, f/2.2 i ultra širokim uglom, kao i selfi kamerom sa 32 megapiksela f/2.2.

Kompanija Samsung tvdi da novi A52 modeli poseduju svetlije ekrane do 800 nitsa, u poređenju sa prošlogodišnjih 600, zajedno sa 4,500mAh velikim baterijama koje mogu trajati do dva dana upotrebe između punjenja. Prirodno, A52 5G uključuje 5G konekciju, iako Samsung još uvek nije potvrdio koje će frekfencije podržavati u kojim delovima planete.

Galaxy A72 nudi nešto veći Super AMOLED displej sa 6,7 inča i osveženjem od 90Hz. Ovi modeli posedovaće identičnu kompoziciju zadnje kamere, ali će dodatno uključiti i 8 megapiskela veliku f/2.4 3x telefoto lentu, umesto senzora dubine. A72 linija predstavljaće samo LTE modele, dok će i 5G verzije najverovatnije stići na tržište, samo za sada nije poznato kada.

N.Đ.

Izvor: Samsung

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group