Gedžeti

Samsung predstavio prvi SMART telefon na preklapanje

Telefoni na preklapanje se ponovo vraćaju u modu...

Godinama se pričalo o tome kako će Samsung napraviti smart telefon na preklapanje.Iako su mnogi mislili da je Samsung kompanija odustala od te ideje, tehnološki gigant predstavio je svoj prvi Smart telefon na preklapanje koji je pokupio dosta dobrih kritika.

Telefon je dizajniran tako da izgleda kao dva telefona koja su međusobno spojena. Kada je telefon preklopljen, može se koristiti  kao svaki drugi Samsung telefon, ali kada ga otvorite, onda on dobija duplo veću površinu i na taj način vam omogućava da bolje uživate u prelepom displeju, koji više podseća na tablet nego na telefon.

Ovaj telefon dobio je nadimak „sveska“, jer se tako otvara, a fanovi i ljubitelji Samsung brenda oduševljeni su dizajnom i izgledom ovog modernog telefona koji im omogućava da uživaju u omiljenom multimedijalnom sadržaju i surfovanju po netu. Ime ovog telefona je Samsung Galaxy Fold, a on dolazi sa sledećim speciikacijama:

Fold poseduje novi Infinity Flex Display od 7.3 inča koji mu daje mogućnost ekrana veličine tableta, koji se može presaviti kako bi stao u džep. Njega prati manji sekundarni AMOLED displej od 4.6 inča smešten sa spoljne strane, koji je namenjen da se koristi kada je telefon savijen.

Iz Samsunga takođe kažu da će Galaxy Fold imati 512 GB Universal Flash Storage 3.0 za brzi prenos podataka, kako i Qualcomm 7nm octa-core procesor sa 12 gb rama. Uređaj pokreću dve baterije koje deli mesto savijanja zbog distribucije težine, a one ukupno imaju 4.380 mAh.

Ono što je interesantno je činjenica da je ovaj uređaj opremljen sa šest kamera, pri čemu se tri nalaze sa zadnje strane, jedna sa prednje i dve unutra. Glavni trostruki set kamera sastoji se od 16 MP f/2.2 123-stepeni ultra-široke kamere, 12 MP f/2.4 telefoto kamere sa optičkom stabilizacijom i 12 MP dual-pixel široke kamere sa stabilizacijom i promenljivim otvorom blende – f/1.5 i f/2.4.

Ovaj telefon naćiće se u prodaji od 26. aprila, a njegova cena iznosiće 1.980 dolara.

Foto:Samsung

  • Ključne reči: 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group