Sony predstavio televizor od 756 inča

Sony je ponovo pronašao način da nas oduševi...

Na uvek konkurentnom tržištu TV ekrana, većina brendova dodaje samo malo dodataka. Pola inča ovde, pola inča tamo, još nekoliko stotina piksela do već dovoljno visoke rezolucije, ali ništa spektakularno. Ali to se dešava samo dok Sony ne odluči da lansira televizor veličine autobusa i sa neverovatnim 16K.

Sa najvećim 16K ekranom na svetu, ovaj masivni televizor od 756 inča, stvoren je da bude korišćen kao zamena za bioskopska platna. Ali kompanija Sony razmišljala je i o nama i o kućnoj varijanti bioskopa. Tačno je da se možda neće uklopiti ni u jednu kuću, ali Sony je odlučio da će njihov novi Cristal LED sistem prikaza biti dostupan i za kućnu instalaciju.

Masivni ekran dolazi sa modularnom tehnologijom koja omogućava upotrebu bilo koje rezolucije između 4K od 144 inča i 16K od 756 inča. Sa poslednjim, slika je jednostavno zapanjujuća. Takođe dolazi sa kontrastom od milion prema jedan, najtačnijim nivoom svetla koji ste ikada videli, niskom emisijom toplote i  najboljim kvalitetom slike.

Sony je za ovaj masivni ekran koristio mikro-LED tehnologiju, stvarajući neverovatnih 1.000 niti svetlosti. Ekran takođe nudi 99% crne površine za najveći kontrast i super visoku rezoluciju. Takođe ima ugao gledanja od 180 stepeni.

Sada dolazimo zabavnog dela, a to je cena. Pa, kao što možete očekivati, ovo ludo neće biti jeftino. Sony nije rekao ništa o ceni, ali sa svim malim modulima koji koštaju i do 10.000 USD, napraviće 4K ekran (sa 72 modula), a  prostom računicom dolazimo do neverovatne cene od 720.000 dolara.

Sada napravite malo matematike za njihov 16K ekran koji ima 576 modula. Da, dobićete cifru koja se kreće oko  5 miliona dolara.

Foto:Luxatic

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group