Šta je to Sleeper računar?

Ovaj naziv sve se češće spominje u svetu PC buildova, ali šta tačno on predstavlja?

Sklapanja računara postaje sve češći hobi mnogih gejmera koji sami odlučuju da ubacuju nove komponente u računar i da na taj način unapređuju svoje gejmerske mašine. Obično se većina gejmera trudi da svoje mašine učini što naprednijim, ali i vizuelno lepšim, što dovodi do "build-ova" koji su prilično impresivni za gledati.

Međutim, postoje osobe koje žele da kreiraju računare koji na prvi pogled ne izgledaju ništa specijalno, ali koji u svom središtu sadrže najnovije i najskuplje komponente. Takvi računari zovu se SLEEPER računari.

Njih najbolje možemo opisati kao mašine koje se sastoje od najnovijih i najskupljih komponenti, ali koje se nalaze u starim pentijum kučištima koji su obično bele ili krem boje.Vlasnici ovih računara kažu da je njima čar da njihov računar izgleda obično, pa čak i staromodno, a da se njihova magija zapravo krije u njihovom "enterijeru"

Sleeper računari takođe pokazuju još jednu stvar, a to je da vam za dobar računar nije potreban izgled. Računar čine komponente koje se nalaze u njemu, a ne svetleće kučište od nekliko stotitna evra.

Ako kod kuće posedujete stari računar koji se godinama ne upotrebljava, nemojte ga bacati,već ga sačuvajte jer od njega možete napraviti sjajan Sleeper PC.

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group