Gedžeti

Zašto je Cable Management važan u računaru

Kompjutere možemo podeliti u dve kategorije: uredne i neuredne...

Dosta smo pisali o računarima i dali vam dosta saveta koji su vam sigurno pomogli da bolje održavate vaše PC mašine, a samim tim i da im produžite vek trajanja i performanse. To nas je dovelo da ovoga puta govorimo i o kablovima, odnosno njihovom uređivanju.

Svako napajanje računara dolazi sa setom međusobno povezanih kablova, kao što su 24 pinski kablovi, šestopinski, osmopinski i tako dalje.

Ovi kablovi mogu predstavljati pravi haos  u kućištu ako se lepo ne srede i ne povežu. Svako kučište računara poseduje prostore za Cable Management koji vam omogućavaju da kablove sklonite i sakrijete. Mnogi misle da Cable Management služi samo sa ljude koji vole estetiku, i zbog toga postoje osobe koje kablove ne sređuju, ali neuredni kablovi dovode do ozbiljnog problema, a to je pregrevanje.

Primer neurednog računara

Ako po vašem kučištu i preko određenih komponenti imate gomilu razbacanih kablova, na taj način ćete smanjiti protok vazduha koji dolazi do vaših komponenti. Takođe ćete povećati zadržavanje prašine što može ozbiljno uzticati na performanse, ali i vek trajanja određenih komponenti.

Zato je vrlo važno da kablove sredite ili da ih makar međusobno povežete kako biste obezbedili što više slobodnog prostora unutar kučišta.

Određena napajanja imaju lepe kablove koji se  lako mogu srediti,ali  ako imate staro napajanje sa ružnim, šarenim i kratkim kablovima, možete kupiti i posebne kstenzije koje će vam omogućiti da vaš Cable Management bude savršen.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group