Elon Mask je zvanično bogatiji od Finske

Elon Mask je veoma bogat čovek i kako vreme prolazi postaje sve imućniji, toliko da bi danas regularno mogao kupiti Finsku i imati dovoljno novca za nekoliko kvalitetnih obroka...

Sve ovo je rezultat finansijskog skoka koji se dogodio u prethodnih 48 sati i zabeleženog povećanja za zadivljujućih 13 milijardi dolara, zaduženog za prelaženje njegovog realnog, neto bogatstva, preko cifre od 300 milijardi, tako da je, sudeći prema Forbsu, Mask trenutno težak 310,1 milijardi dolara ukupno. Finska poseduje ukupan bruto domaći proizvod (BDP) od oko 303 milijarde dolara, što znači da bi Masku u slučaju kupovine ove zemlje ostalo poprilično novca za nastavak života u izobilju.

Možda bi čak uspeo i da pripremi po jedan elegantan obrok za svakog građanina Finske u čast proslave zbog toga što su investitori prodali veliki deo deonica Space X kompanije, postavljajući je na drugo mesto najvrednijih privatnih biznisa na svetu. Nakon toga, došle su i glasine da će rentalna kompanija Hertz potrošiti veliki novac na flotu od 100.000 električnih automobila brenda Tesla, drugog imperijalnog segmenta najbogatijeg čoveka na svetu. Ovo će dodatno povećati deonice kompanije Tesla za 13%.

U to vreme, deonice ovog proizvođača, kretale su se u suprotnom pravcu jer je Mask objasnio da će ovaj poslovni potez sa kompanijom Hertz sačekati još neko vreme kako bi bio kompletiran. Jedne večeri, pedesetogodišnji milijarder tvitovao je: "Moram naglasiti da ni jedan ugovor za sada nije potpisan. Tesla ima sve više zahteva po pitanju proizvodnje, stoga, mi ćemo prodati kompaniji Hertz automobile po istoj margini kao i svim našim kupcima, tako da ovaj ugovor nema nikakvog efekta na našu ekonomiju".

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group