Grand Hyatt Tokyo hotel predstavio nam je novi kulinarski specijalitet, koji nije za one sa slabim srcem…
Kuvari Oak Door restorana kreirali su specijalni recept u čast krunisanog princa Naruhita, pred njegovo krunisanje – u pitanju je masivni hamburger od wagyu govedine. Ali, to naravno nije običan hamburger, već je finiširan lepinjom koja je ukrašena zlatom, a košta neverovatnih 100.000 jena, odnosno oko 1.000 evra.
Jedan zalogaj ovog hamburgera daće vam priliku da okusite sve njegove skupocene sastojke, uključujući guščju paštetu i crne tartufe, koji svakako doprinose neverovatno visokog ceni.
Prigodno nazvan Golden Giant Burger, svaki od ovih specijaliteta širok je 25 cm, a visok petnaest, dok je težina svakog tri kilograma. Oak Door restoran preporučuje da jedna porcija bude podeljena između šest do osam osoba, koje će pritom moći da uživaju i u vinu.
Ako se kojim slučajem nađete u Tokiju od 1. aprila do 30. juna, preporučujemo vam da probate ovo jelo, koje proslavlja 248. imperijalnu eru Japana.