Tako se to radi - Italija nudi 28.000 evra pomoći za preseljenje u ruralne krajeve

Kada se usudite da sanjate o nečemu, staza koja vas vodi do ispunjenja vaših snova nikada nije jednostavna…

U svakom slučaju, nije ispunjena vinom, sirom i slikovitim, šarmantnim italijanskim gradovima koje možete nazvati svojim domom. Za svakoga čiji je deo snova nova avantura i novi život daleko od haosa, Italija predstavlja pravu priliku. Kalabrija, smeštena u južnom delu Italije, nudi do 28.000 evra svim ljudima koji su voljni da se dosele u njihova ruralna mesta, kako bi se preokrenuo pad populacije u ovom regionu. Sela su poprilično nenaseljena, a promena adrese, za svakoga ko je spreman za ovakav život u miru i tišini, bila bi ispraćena mesečnim prihodom koji potiče od lokalnih vlasti. Naravno, svako ko želi da postane dobar kandidat, mora ili pokrenuti svoj posao ili se zaposliti u nekoj od lokalnih radnji ili radionica.

Đanpjetro Kopola, gradonačelnik jednog od gradova koji su deo ove ponude, izjavio je: “Želimo da ovo bude eksperiment društvene inkluzije, koji će privući ljude da žive u ovom region, uživaju u njegovoj lepoti i ulepšaju nekorišćene gradske lokacije, poput sala za konferencije i manastira. Turizam koji je nerazvijen i kuće koje se prodaju za jedan evro nisu najbolji način za preobražaj i oživljavanje juga Italije”. Neka od pravila dolaze sa ovim ugodnim životom ispunjenim morskim vazduhom, pogledom na planine i zelenim okruženjem. Svi koji žele da se prijave moraju imati manje od 40 godina i moraju biti spremni za preseljenje za maksimalno devedeset dana nakon što je njihova prijava prihvaćena.

Dodatno, ljudi koji se prijave dobijaće između 800 i 1.000 evra mesečno tokom dve ili tri godine ili jednokratnu stipendiju koja će im pomoći da lansiraju svoj novi posao ili aktivnost, uključujući motel, restoran, bar, farmu ili prodavnicu. Za sada, više od 704.300 dolara određeno je za korišćenje u ovoj šemi. Svi Italijani spremni da u potpunosti promene svoj način života i prihvate daleko lepše vrednosti od onih koje veliki gradovi i haos svakodnevnice imaju da ponude, sada definitivno imaju najbolju priliku za to.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group