Kako da budete nepobedivi u tucanju jajima

Otkrivamo tajnu koja će vam pomoći da vaše jaje bude najjače...

Uskršnji praznici se približavaju, a to znači da ćemo svi jedva čekati da uzmemo tvrdo kuvana jaja u ruke i da se omrsimo uz jutarnje tucanje. Od kako se praktikuje ovaj običaj, ljudi su konstanto pokušavali da pronađu način da njihovo jaje bude najjače i da bude pobednik uskrsa.

Neki smatraju da jaja treba da budu špicastija, drugi ih farbaju lakom za nokte kako bi ljuska bila kompaktnija, a treći imaju posebnu metodu kuvanja koja čini da jaje bude tvrđe.

Ipak, postoji jedan način koji je bolji od svih navedenih i koji će definitivno učiniti da budete pobednik ovogodišnjeg tucanja. Tajna leži u jajetu od morke. Morka je ptica koja godišnje snese oko 100 jaja, pa su zato ova jaja retka i skuplja od kokošijih. Ipak, postoje pijace na kojima se mogu naći, a naročito za vreme uskršnjih praznika.

Jaje morke je malo sitnije od kokošijeg, ali ta razlika neće biti mnogo vidljiva. Ono što će vama značiti jeste to da je ljuska morkinog jajeta mnogo čvršća od kokošijeg, tako da ćete sa lakoćom slomiti sva ostala protivnička jaja.

Naravno, ako neko bude posumnjao da vaše jaje nije pravo, kasnije ga razbite i sve uverite da je reč o pravom pravcatom jajetu.

Jedini problem može nastati ako naletite na protivnika koji takođe ima jaje od morke,ali nadamo se da se to neće desiti.

Foto: Armenia Discovery

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group