Lifestyle - Saveti

Kako da popravite slušalice na kojima je pokidan kabl

Ništa nije gore nego kada nosite slušalice koje prekidaju...

Zbog konstantnog savijanja i uvrtanja, kablovi koji sačinjavaju veći deo naših slušalica se vrlo lako mogu oštetiti. Takva oštećenja u početku dovode do prekidanja  zvuka, a kako se oštećenje bude povećavalo, zvuk će se na kraju potpuno izgubiti.

Mnogi bi u ovakvim situacijama takve slušalice bacili i uputili se u radnju kako bi kupili nove, ali mi vam pokazujemo način da ih popravite i tako uštedite makar neki novac.

Prvo što treba da uradite jeste da utvrdite gde je kabal oštećen ili prekinut. Kada to uradite, potrebno je da kabl potpuno presečete i da odstranite oštećene delove i sa jedne i sa druge strane. Zatim kabl zagrejte upaljačem i uklonite gumiranu izolaciju, kako biste došli do tankih, finijih žica ispod.

Sve što treba da uradite jeste da međusobno spojite i uvrtite žice sa jedne i druge strane presečenog kabla. Vodite računa da spajate žice koje su iste boje i na kraju koristite izolir traku kako biste ih pričvrstili i zaštitili od kratkog spoja.

U video klipu ispod možete videti kako da to uradite, pa ako imate neki par starih i pokidanih slušalica, vežbajte se na njima i pokušajte da ih osposobite.

  • Ključne reči: 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group