Lifestyle - Saveti

Kako popraviti farove u koje ulazi voda

Rešenje je lakše nego što ste mislili...

Često se dešava da se tokom zimskog i jesenjeg perioda desi da u automobilske farove uđe vode i tada mogu da nastanu veliki problemi. Kao što znate, voda i elektronika ne idu zajedno i ako se vaši farove pune vlagom i vodom, onda rizikujete da se elektronika na vašem autombilu ošteti. Mi smo zato odlučili da vam pokažemo jedan video klip koji će vam pokazati kako da popravite farove koji puštaju vodu.

Farovi su hermetički zatvoreni kako bi bili vodootporni i kako bi zaustavili prodiranje vode. Međutim, silikonski spojevi i lepak kojim su spojeni, vremenom slabe i tada najčešće nastaju pukotine u spojevima gde voda prolazi. Zato je najpametnije rešenje da spoj između plastike fara i stakla dodatno namažete vodootpornim silikonom i tako ćete sprečiti dalje prodiranje vode. Ako voda prolazi kroz otvore za sijalice, onda kupite posebne gumene prstenove koji će napraviti bolji kontakt između sijalice i plastike fara.

Pogledajte ovaj video klip koji će vam pokazati kako se to radi:

V.P.

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group