Lifestyle - Saveti

Kolika dubina šare treba da bude na zimskim gumama?

Ako vaše šare na zimskim gumama nisu dovoljno duboke, onda ćete morati da kupujete nove...

Još malo nam stiže novembar, a  to znači da ćemo po zakonu morati da imamo zimske pneumatike na našim vozilima. Naravno, zimski penumatici su obavezni u ovom periopdu samo ako se na kolovozu nalaze zimski uslovi, odnosno sneg, led i poledica. Ako se ovakvo lepo vreme nastavi, onda vam zimske gume neće biti potrebne još neko vreme, ali mi vam savetujemo da sa na vreme pripremite i da zimske gume spremite za novembar.

Međutim, ono na šta morate obratiti pažnju jeste dubina šare na vašim zimskim gumama. Šara je neverovanon bitna kod zimskih pneumatika i omogućava vam bolje prijanjanje po klizavim i snežnim putevima, ali i manju pređenu razdaljinu tokom kočenja. Takođe, dublja šara pruža i veću stabilnost i sigrnost tokom vožnje, pa je neophodno da pre stavljanja samih guma proverite koliko su one zapravo dobre.

Po zakonu, gume čija je dubina šare manja od 4 milimetra nisu bezbedne, sigurne i ispravne i moraju se menjati.Ako sa ovakvim gumama budete vozili. ne samo da ćete platiti skupe kazne, već ćete ugroziti vaš, ali i tuđ život u saobraćaju.

Zbog toga proverite vaše gume i obavezno ih promenite ako vidite da su šare na njima manje od 4 milimetra.

Foto: Autoblog

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group